
Składniki
2 łyżki
200 gramów
1 sztuka
1 sztuka
250 gramów
2 sztuki
200 gramów
100 gramów
1 łyżeczka
150 mililitrów
2 gramy
1 opakowanie
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ser halloumi pokrój w grubą 1 cm kostkę i podsmaż go na patelni na rozgrzanym oleju, aż zrobi się rumiany. Ser przełóż na talerz.
Krok 2
Obierz cebulę, pokrój ją razem z papryką w paseczki, grzyby przekrój na ćwiartki, a pomidora pokrój w kosteczkę. Cebulę, paprykę i grzyby podsmaż na patelni, a gdy zrobią się rumiane, dodaj pomidora pokrojonego w kostkę, czerwoną soczewicę, musztardę dijon, wodę, mleko oraz Knorr Gulasz, by potrawa cechowała się wyrazistym smakiem i pożądaną konsystencją.
Krok 3
Wszystko razem dokładnie wymieszaj i gotuj ok. 10-15 minut, aż soczewica zrobi się miękka. Dodaj tymianek oraz na powrót wrzuć ser.
Krok 4
Strogonowa podawaj z chlebem, ryżem lub pełnoziarnistym makaronem, posypanego po wierzchu posiekaną wcześniej natką pietruszki.

Dobra rada:
Zamiast sera możesz użyć mięsa: wołowiny, kurczaka bądź nawet wieprzowiny.
Ten przepis to smaczny sposób na jedzenie dużej ilości warzyw. Jedna porcja dostarcza 170 g warzyw, czyli 85% zalecanej dziennej ilości warzyw. Światowa Organizacja Zdrowia rekomenduje spożywanie 400 g warzyw i owoców dziennie.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej