
Składniki
2 łyżki
200 gramów
1 sztuka
1 sztuka
250 gramów
2 sztuki
200 gramów
100 gramów
1 łyżeczka
150 mililitrów
2 gramy
1 opakowanie
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ser halloumi pokrój w grubą 1 cm kostkę i podsmaż go na patelni na rozgrzanym oleju, aż zrobi się rumiany. Ser przełóż na talerz.
Krok 2
Obierz cebulę, pokrój ją razem z papryką w paseczki, grzyby przekrój na ćwiartki, a pomidora pokrój w kosteczkę. Cebulę, paprykę i grzyby podsmaż na patelni, a gdy zrobią się rumiane, dodaj pomidora pokrojonego w kostkę, czerwoną soczewicę, musztardę dijon, wodę, mleko oraz Knorr Gulasz, by potrawa cechowała się wyrazistym smakiem i pożądaną konsystencją.
Krok 3
Wszystko razem dokładnie wymieszaj i gotuj ok. 10-15 minut, aż soczewica zrobi się miękka. Dodaj tymianek oraz na powrót wrzuć ser.
Krok 4
Strogonowa podawaj z chlebem, ryżem lub pełnoziarnistym makaronem, posypanego po wierzchu posiekaną wcześniej natką pietruszki.

Dobra rada:
Zamiast sera możesz użyć mięsa: wołowiny, kurczaka bądź nawet wieprzowiny.
Ten przepis to smaczny sposób na jedzenie dużej ilości warzyw. Jedna porcja dostarcza 170 g warzyw, czyli 85% zalecanej dziennej ilości warzyw. Światowa Organizacja Zdrowia rekomenduje spożywanie 400 g warzyw i owoców dziennie.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej