Strogonow z sera halloumi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Strogonow z sera halloumi

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

20

heart
237 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
28 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

112 osób wydrukowało

Pobierz pdf

368 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

200 gramów

1 sztuka

1 sztuka

250 gramów

2 sztuki

200 gramów

100 gramów

1 łyżeczka

150 mililitrów

2 gramy

1 opakowanie

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ser halloumi pokrój w grubą 1 cm kostkę i podsmaż go na patelni na rozgrzanym oleju, aż zrobi się rumiany. Ser przełóż na talerz.

Krok 2

Obierz cebulę, pokrój ją razem z papryką w paseczki, grzyby przekrój na ćwiartki, a pomidora pokrój w kosteczkę. Cebulę, paprykę i grzyby podsmaż na patelni, a gdy zrobią się rumiane, dodaj pomidora pokrojonego w kostkę, czerwoną soczewicę, musztardę dijon, wodę, mleko oraz Knorr Gulasz, by potrawa cechowała się wyrazistym smakiem i pożądaną konsystencją.

Krok 3

Wszystko razem dokładnie wymieszaj i gotuj ok. 10-15 minut, aż soczewica zrobi się miękka. Dodaj tymianek oraz na powrót wrzuć ser.

Krok 4

Strogonowa podawaj z chlebem, ryżem lub pełnoziarnistym makaronem, posypanego po wierzchu posiekaną wcześniej natką pietruszki.

przepisy.pl

Dobra rada:

Zamiast sera możesz użyć mięsa: wołowiny, kurczaka bądź nawet wieprzowiny.

Ten przepis to smaczny sposób na jedzenie dużej ilości warzyw. Jedna porcja dostarcza 170 g warzyw, czyli 85% zalecanej dziennej ilości warzyw. Światowa Organizacja Zdrowia rekomenduje spożywanie 400 g warzyw i owoców dziennie.

4

Opinie o przepisie

  • Leszek Ignatowicz

    Leszek Ignatowicz , 24.09.2020

    wygląda smakowicie .chciałbym znać przepis

    Odpowiedz Odpowiedz
  • daniel ostrowski

    daniel ostrowski , 14.12.2018

    Ja myslę ,że można dodać mieso jak ktos tak lubi.Przepis fajny :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Paulina Maciejewska

    Paulina Maciejewska , 14.10.2018

    czy można do tego dodać jeszcze kurczaka ? jesli tak to ile ?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Paulina Maciejewska

    Paulina Maciejewska , 05.10.2018

    czy można dać oprocz sera jeszcze mieso ?

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Strogonow z sera halloumi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Strogonow z sera halloumi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Strogonow z sera halloumi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Strogonow z sera halloumi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Strogonow z sera halloumi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Strogonow z sera halloumi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Strogonow z sera halloumi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Strogonow z sera halloumi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Strogonow z sera halloumiStrogonow z sera halloumi

Ser halloumi pokrój w grubą 1 cm kostkę i podsmaż go na patelni na rozgrzanym oleju, aż zrobi się rumiany. Ser przełóż na talerz.