Serowy suflet przepis – Zobacz na przepisy.pl

Serowy suflet

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

3 łyżki

1 szczypta

1 szklanka

6 sztuk

60 gramów

60 gramów

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z masła i mąki zrób zasmażkę, wlej mleko i zagotuj cały czas mieszając. Ostudź.

Krok 2

Ser zetrzyj na tarce. Z białek ubij pianę.

Krok 3

Do mleka dodaj ser, pianę z białek i żółtka. Dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową, wymieszaj.

Krok 4

Przełóż do żaroodpornych miseczek wysmarowanych masłem i posypanych bułką tartą.

Krok 5

Piecz około 30 minut w temperaturze 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Serowy suflet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Serowy suflet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Serowy suflet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Serowy suflet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Serowy suflet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Serowy suflet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Serowy suflet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej