
Składniki
1 szczypta
3 łyżki
1 szczypta
1 szklanka
6 sztuk
60 gramów
60 gramów
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z masła i mąki zrób zasmażkę, wlej mleko i zagotuj cały czas mieszając. Ostudź.
Krok 2
Ser zetrzyj na tarce. Z białek ubij pianę.
Krok 3
Do mleka dodaj ser, pianę z białek i żółtka. Dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową, wymieszaj.
Krok 4
Przełóż do żaroodpornych miseczek wysmarowanych masłem i posypanych bułką tartą.
Krok 5
Piecz około 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej



























