Serowy suflet przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Serowy suflet

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

3 łyżki

1 szczypta

1 szklanka

6 sztuk

60 gramów

60 gramów

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z masła i mąki zrób zasmażkę, wlej mleko i zagotuj cały czas mieszając. Ostudź.

Krok 2

Ser zetrzyj na tarce. Z białek ubij pianę.

Krok 3

Do mleka dodaj ser, pianę z białek i żółtka. Dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową, wymieszaj.

Krok 4

Przełóż do żaroodpornych miseczek wysmarowanych masłem i posypanych bułką tartą.

Krok 5

Piecz około 30 minut w temperaturze 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Serowy suflet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Serowy suflet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Serowy suflet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Serowy suflet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Serowy suflet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Serowy suflet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Serowy suflet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Serowy suflet - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Suflet podstawowy
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej