
Składniki
1 szczypta
3 łyżki
1 szczypta
1 szklanka
6 sztuk
60 gramów
60 gramów
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z masła i mąki zrób zasmażkę, wlej mleko i zagotuj cały czas mieszając. Ostudź.
Krok 2
Ser zetrzyj na tarce. Z białek ubij pianę.
Krok 3
Do mleka dodaj ser, pianę z białek i żółtka. Dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową, wymieszaj.
Krok 4
Przełóż do żaroodpornych miseczek wysmarowanych masłem i posypanych bułką tartą.
Krok 5
Piecz około 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej