Zapiekanka meksykańska

Autor: Ukasz

ratingratingratingratingrating

482

211 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

150 gramów

1 opakowanie

3 łyżki

1 sztuka

100 gramów

1 sztuka

4 łyżki

1 łyżka

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj makaron i przełóż go do naczynia do zapiekania.

Krok 2

Podsmaż mięso mielone na oleju do momentu, kiedy stanie się sypkie. Następnie dodaj do niego 500 ml wody i Fix Knorr. Całość wymieszaj, zagotuj i dodaj do makaronu.

Krok 3

Odsącz czerwoną fasolę, zaś fasolkę szparagową i paprykę drobno pokrój. Następnie dodaj je do makaronu i wymieszaj.Polej całość śmietaną 18%, posyp kminem rzymskim i startym serem.

Krok 4

Piecz 25 minut w temperaturze 180°C, po czym podawaj.

1

Opinie o przepisie

  • Krystian Łukasz Kruczkiewicz

    Krystian Łukasz Kruczkiewicz, 23.11.2015

    Mniam :-)

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka meksykańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka meksykańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka meksykańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka meksykańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka meksykańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka meksykańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka meksykańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej