
Składniki
400 gramów
1 opakowanie
400 gramów
400 gramów
1 sztuka
1 łyżeczka
200 gramów
100 gramów
2 sztuki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj według wskazówek na opakowaniu producenta. W tym czasie cebulę i czosnek pokrój w drobną kostkę. Szpinak oraz rukolę umyj i osusz. Pomidory posiekaj. Ciecierzycę odcedź i również posiekaj.
Krok 2
W dużym rondlu z olejem podsmaż czosnek i cebulę. Jak się lekko zarumienią dodaj ciecierzycę wraz z pomidorami.
Krok 3
Po chwili smażenia wlej 200ml wody i dodaj Fix Knorr. Całość wymieszaj i zagotuj.
Krok 4
Odcedzony i gorący makaron dodaj do przygotowanego sosu. Wymieszaj i pogotuj jeszcze 2-3 minuty.
Krok 5
Na końcu dodaj szpinak, przyprawę Knorr, wymieszaj i podawaj spaghetti posypane rukolą.

Dobra rada:
Posyp gotowany makaron startym serem typu parmezan lub manchego.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Szybkie warzywne spaghetti
Spaghetti to wyjątkowy rodzaj makaronu, uwielbiany zarówno przez dzieci, jak i dorosłych. Przynosi mnóstwo frajdy podczas jedzenia, a do tego fantastycznie łączy się z najróżniejszymi składnikami. Dziś odchodzimy od klasycznego sosu bolognese czy carbonary. Kompozycja słynnego włoskiego makaronu spaghetti z warzywami na pewno przypadnie ci do gustu.
Dla kogo?
Dania makaronowe możesz jeść na okrągło i dlatego szukasz nowych inspiracji? Doskonale się składa! W przepisie na warzywne spaghetti nie brakuje różnorodnych dodatków, dzięki którym nuda na pewno ci nie grozi.
Na jaką okazję?
Nie bez przyczyny w nazwie receptury uwzględniliśmy słowo „szybkie”. Wiemy, że czasem naprawdę trudno jest wygospodarować czas na gotowanie. Z tego względu skupiliśmy się na daniu błyskawicznym. Całość pracy nad szybkim spaghetti z warzywami zajmuje tylko 20 minut.
Czy wiesz, że?
Nie dodawaj oleju lub oliwy do gotowania makaronu. To częsty błąd, przez który sos nie chce dobrze połączyć się z naszym błyskawicznym, warzywnym spaghetti.
Dla urozmaicenia:
Do szybkiego warzywnego spaghetti kapitalnie pasuje też cukinia. Możesz pokroić ją w kostkę lub cienkie plastry.