Tagliatelle z zielonym groszkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tagliatelle z zielonym groszkiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

null

null

4 plastry

50 gramów

500 gramów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj makaron.

Krok 2

Boczek pokrój w kostkę, cebulę drobno posiekaj.

Krok 3

Następnie rozpuść masło w rondlu i podsmaż pokrojony w kostkę boczek.

Krok 4

. Dorzuć drobno posiekaną cebulę. Gdy stanie się przezroczysta, dodaj zielony groszek i parę łyżek wody.

Krok 5

Gotuj około 5 minut, po czym wymieszaj z kluskami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tagliatelle z zielonym groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tagliatelle z zielonym groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tagliatelle z zielonym groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tagliatelle z zielonym groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tagliatelle z zielonym groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tagliatelle z zielonym groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tagliatelle z zielonym groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tagliatelle z zielonym groszkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej