
Składniki
4 sztuki
null
null
4 plastry
50 gramów
500 gramów
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj makaron.
Krok 2
Boczek pokrój w kostkę, cebulę drobno posiekaj.
Krok 3
Następnie rozpuść masło w rondlu i podsmaż pokrojony w kostkę boczek.
Krok 4
. Dorzuć drobno posiekaną cebulę. Gdy stanie się przezroczysta, dodaj zielony groszek i parę łyżek wody.
Krok 5
Gotuj około 5 minut, po czym wymieszaj z kluskami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej