Tagliatelle z zielonym groszkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tagliatelle z zielonym groszkiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

null

null

4 plastry

50 gramów

500 gramów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj makaron.

Krok 2

Boczek pokrój w kostkę, cebulę drobno posiekaj.

Krok 3

Następnie rozpuść masło w rondlu i podsmaż pokrojony w kostkę boczek.

Krok 4

. Dorzuć drobno posiekaną cebulę. Gdy stanie się przezroczysta, dodaj zielony groszek i parę łyżek wody.

Krok 5

Gotuj około 5 minut, po czym wymieszaj z kluskami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tagliatelle z zielonym groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tagliatelle z zielonym groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tagliatelle z zielonym groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tagliatelle z zielonym groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tagliatelle z zielonym groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tagliatelle z zielonym groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tagliatelle z zielonym groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tagliatelle z zielonym groszkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej