Tagliatelle z zielonym groszkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tagliatelle z zielonym groszkiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

null

null

4 plastry

50 gramów

500 gramów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj makaron.

Krok 2

Boczek pokrój w kostkę, cebulę drobno posiekaj.

Krok 3

Następnie rozpuść masło w rondlu i podsmaż pokrojony w kostkę boczek.

Krok 4

. Dorzuć drobno posiekaną cebulę. Gdy stanie się przezroczysta, dodaj zielony groszek i parę łyżek wody.

Krok 5

Gotuj około 5 minut, po czym wymieszaj z kluskami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tagliatelle z zielonym groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tagliatelle z zielonym groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tagliatelle z zielonym groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tagliatelle z zielonym groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tagliatelle z zielonym groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tagliatelle z zielonym groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tagliatelle z zielonym groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tagliatelle z zielonym groszkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej