
Składniki
4 sztuki
null
null
4 plastry
50 gramów
500 gramów
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj makaron.
Krok 2
Boczek pokrój w kostkę, cebulę drobno posiekaj.
Krok 3
Następnie rozpuść masło w rondlu i podsmaż pokrojony w kostkę boczek.
Krok 4
. Dorzuć drobno posiekaną cebulę. Gdy stanie się przezroczysta, dodaj zielony groszek i parę łyżek wody.
Krok 5
Gotuj około 5 minut, po czym wymieszaj z kluskami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej