
Składniki
4 sztuki
null
null
4 plastry
50 gramów
500 gramów
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj makaron.
Krok 2
Boczek pokrój w kostkę, cebulę drobno posiekaj.
Krok 3
Następnie rozpuść masło w rondlu i podsmaż pokrojony w kostkę boczek.
Krok 4
. Dorzuć drobno posiekaną cebulę. Gdy stanie się przezroczysta, dodaj zielony groszek i parę łyżek wody.
Krok 5
Gotuj około 5 minut, po czym wymieszaj z kluskami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej





























