Tagliatelle z rozmarynem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tagliatelle z rozmarynem

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

31 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

40 dekagramów

6 sztuk

2 sztuki

4 łyżki

4 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron gotujemy al dente w wodzie z dodatkiem kostki Rosołu z kury Knorr.

Krok 2

W rondlu rozpuszczamy masło. Czosnek obieramy i drobno siekamy. Listki rozmarynu odrywamy z gałązek i również drobno kroimy. Smażymy na maśle, aż czosnek się zezłoci.

Krok 3

Mieszamy z ugotowanym makaronem. Podajemy posypane parmezanem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tagliatelle z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tagliatelle z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tagliatelle z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tagliatelle z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tagliatelle z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tagliatelle z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tagliatelle z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tagliatelle z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

Żurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.

Czytaj więcej