
Składniki
40 dekagramów
6 sztuk
2 sztuki
4 łyżki
4 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron gotujemy al dente w wodzie z dodatkiem kostki Rosołu z kury Knorr.
Krok 2
W rondlu rozpuszczamy masło. Czosnek obieramy i drobno siekamy. Listki rozmarynu odrywamy z gałązek i również drobno kroimy. Smażymy na maśle, aż czosnek się zezłoci.
Krok 3
Mieszamy z ugotowanym makaronem. Podajemy posypane parmezanem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej