Tagliatelle z rozmarynem

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

31 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

40 dekagramów

6 sztuk

2 sztuki

4 łyżki

4 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron gotujemy al dente w wodzie z dodatkiem kostki Rosołu z kury Knorr.

Krok 2

W rondlu rozpuszczamy masło. Czosnek obieramy i drobno siekamy. Listki rozmarynu odrywamy z gałązek i również drobno kroimy. Smażymy na maśle, aż czosnek się zezłoci.

Krok 3

Mieszamy z ugotowanym makaronem. Podajemy posypane parmezanem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tagliatelle z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tagliatelle z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tagliatelle z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tagliatelle z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tagliatelle z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tagliatelle z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tagliatelle z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej