
Składniki
40 dekagramów
6 sztuk
2 sztuki
4 łyżki
4 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron gotujemy al dente w wodzie z dodatkiem kostki Rosołu z kury Knorr.
Krok 2
W rondlu rozpuszczamy masło. Czosnek obieramy i drobno siekamy. Listki rozmarynu odrywamy z gałązek i również drobno kroimy. Smażymy na maśle, aż czosnek się zezłoci.
Krok 3
Mieszamy z ugotowanym makaronem. Podajemy posypane parmezanem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej