
Składniki
40 dekagramów
6 sztuk
2 sztuki
4 łyżki
4 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron gotujemy al dente w wodzie z dodatkiem kostki Rosołu z kury Knorr.
Krok 2
W rondlu rozpuszczamy masło. Czosnek obieramy i drobno siekamy. Listki rozmarynu odrywamy z gałązek i również drobno kroimy. Smażymy na maśle, aż czosnek się zezłoci.
Krok 3
Mieszamy z ugotowanym makaronem. Podajemy posypane parmezanem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej