Kolorowy makaron przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kolorowy makaron

Autor: straga.pl Straga

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 kilogram

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

2 łyżeczki

2 łyżki

3 szczypty

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyte, odsączone z wody małe pieczarki pokroiłam na połówki i poddusiłam z cebulą pokrojoną w kostkę na oliwie. Doprawiłam następnie solą, szczyptą chilli, dodałam pokrojoną w paski paprykę czerwoną i dusiłam 5 minut.

Krok 2

Dodałam 2 łyżeczki mieszanki suszonych warzyw i przypraw (papryka słodka i ostra, cebula, czosnek, pietruszka, szczypiorek, seler i lubczyk), przełożyłam na patelnię ugotowany z kostką Rosołu z kury Knorr al'dente makaron kolanko, przemieszałam i trzymałam pod przykryciem 2 minuty. Posypałam szczypiorkiem, wymieszałam i przełożyłam na talerze.

straga.pl Straga

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kolorowy makaron - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kolorowy makaron - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kolorowy makaron - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kolorowy makaron - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kolorowy makaron - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kolorowy makaron - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kolorowy makaron - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kolorowy makaron - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej