
Składniki
200 gramów
1 kilogram
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżki
2 łyżeczki
2 łyżki
3 szczypty
1 szczypta
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyte, odsączone z wody małe pieczarki pokroiłam na połówki i poddusiłam z cebulą pokrojoną w kostkę na oliwie. Doprawiłam następnie solą, szczyptą chilli, dodałam pokrojoną w paski paprykę czerwoną i dusiłam 5 minut.
Krok 2
Dodałam 2 łyżeczki mieszanki suszonych warzyw i przypraw (papryka słodka i ostra, cebula, czosnek, pietruszka, szczypiorek, seler i lubczyk), przełożyłam na patelnię ugotowany z kostką Rosołu z kury Knorr al'dente makaron kolanko, przemieszałam i trzymałam pod przykryciem 2 minuty. Posypałam szczypiorkiem, wymieszałam i przełożyłam na talerze.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

trudne
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej