
Składniki
200 gramów
1 kilogram
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżki
2 łyżeczki
2 łyżki
3 szczypty
1 szczypta
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyte, odsączone z wody małe pieczarki pokroiłam na połówki i poddusiłam z cebulą pokrojoną w kostkę na oliwie. Doprawiłam następnie solą, szczyptą chilli, dodałam pokrojoną w paski paprykę czerwoną i dusiłam 5 minut.
Krok 2
Dodałam 2 łyżeczki mieszanki suszonych warzyw i przypraw (papryka słodka i ostra, cebula, czosnek, pietruszka, szczypiorek, seler i lubczyk), przełożyłam na patelnię ugotowany z kostką Rosołu z kury Knorr al'dente makaron kolanko, przemieszałam i trzymałam pod przykryciem 2 minuty. Posypałam szczypiorkiem, wymieszałam i przełożyłam na talerze.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej