Uszka z kaszą jęczmienną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Uszka z kaszą jęczmienną

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

10 dekagramów

1 szczypta

1 sztuka

1 szczypta

0.5 kilograma

3 łyżki

2 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby ugotuj, odcedź, wywar zachowaj. Wystudź i drobno pokrój.

Krok 2

Na wywarze z grzybów ugotuj kaszę na sypko. Wsyp grzyby i wymieszaj.

Krok 3

Masło roztop i wymieszaj z farszem, przypraw solą i pieprzem.

Krok 4

Z mąki, jajka, oleju i niewielkiej ilości wody wyrób ciasto.

Krok 5

Rozwałkuj cienko, wykrój literatką krążki. Nałóż porcje farszu i zlep uszka.

Krok 6

Gotuj w osolonym wrzątku do momentu, gdy uszka wypłyną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Uszka z kaszą jęczmienną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Uszka z kaszą jęczmienną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Uszka z kaszą jęczmienną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Uszka z kaszą jęczmienną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Uszka z kaszą jęczmienną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Uszka z kaszą jęczmienną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Uszka z kaszą jęczmienną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Uszka z kaszą jęczmienną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa harira
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej