Składniki
1 kilogram
5 sztuk
1 szklanka
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oczyszczoną rybę umyj, osusz i natrzyj solą, odłóż w chłodne miejsce na ok. 15 minut.
Krok 2
Następnie wytrzyj ściereczką i pokrój w dzwonki. Warzywa wymieszaj razem z pokruszonym chlebem.
Krok 3
W garnku o grubym dnie włóż warstwami warzywa z chlebem i rybę. Ostatnią warstwą powinny być ryby. Całość posyp gałką i zalej winem. Na wierz ułóż plastry cytryny bez skóry.
Krok 4
Przykryj garnek i duś na małym ogniu. Gdy ryba będzie wystarczająco miękka, wyjmij ją na półmisek. Sos przecedź przez sito i dopraw do smaku. Gotowym sosem polej rybę.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.
Czytaj więcejDelikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.
Czytaj więcej