
Składniki
1 kilogram
5 sztuk
1 szklanka
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oczyszczoną rybę umyj, osusz i natrzyj solą, odłóż w chłodne miejsce na ok. 15 minut.
Krok 2
Następnie wytrzyj ściereczką i pokrój w dzwonki. Warzywa wymieszaj razem z pokruszonym chlebem.
Krok 3
W garnku o grubym dnie włóż warstwami warzywa z chlebem i rybę. Ostatnią warstwą powinny być ryby. Całość posyp gałką i zalej winem. Na wierz ułóż plastry cytryny bez skóry.
Krok 4
Przykryj garnek i duś na małym ogniu. Gdy ryba będzie wystarczająco miękka, wyjmij ją na półmisek. Sos przecedź przez sito i dopraw do smaku. Gotowym sosem polej rybę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej