Lekkie danie z ryżu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lekkie danie z ryżu

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

150 gramów

1 sztuka

100 gramów

150 gramów

1 łyżeczka

1 łyżka

1 sztuka

1 łyżeczka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dobrze wypłucz ryż i zalej go czterema szklankami gorącej wody a następnie odstaw go na 10 minut.

Krok 2

Rozpuść kostkę rosołową Knorr w dwóch szklankach gorącej wody z kurkumą.

Krok 3

Skrój mięso w niewielką kostkę. Na rozgrzany olej wrzuć pastę biryani, imbir, cebulę czosnek i mięso. Obsmaż dokładnie mięso.

Krok 4

Potem odsącz ryż i rozprowadź go na mięsie. Zalej to wszystko rosołem i gotuj na solidnym ogniu aż mięso zmięknie a płyn wyparuje.

Krok 5

Ułóż mrożone warzywa na ryżu i duś pod przykryciem na niewielkim ogniu przez 10 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lekkie danie z ryżu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lekkie danie z ryżu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lekkie danie z ryżu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lekkie danie z ryżu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lekkie danie z ryżu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lekkie danie z ryżu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lekkie danie z ryżu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej