
Składniki
100 gramów
1 sztuka
3 łyżki
1 sztuka
1 łyżeczka
150 gramów
1 łyżeczka
1 łyżka
150 gramów
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Dobrze wypłucz ryż i zalej go czterema szklankami gorącej wody a następnie odstaw go na 10 minut.
Krok 2
Rozpuść kostkę rosołową Knorr w dwóch szklankach gorącej wody z kurkumą.
Krok 3
Skrój mięso w niewielką kostkę. Na rozgrzany olej wrzuć pastę biryani, imbir, cebulę czosnek i mięso. Obsmaż dokładnie mięso.
Krok 4
Potem odsącz ryż i rozprowadź go na mięsie. Zalej to wszystko rosołem i gotuj na solidnym ogniu aż mięso zmięknie a płyn wyparuje.
Krok 5
Ułóż mrożone warzywa na ryżu i duś pod przykryciem na niewielkim ogniu przez 10 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej