Składniki
1 sztuka
3 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
1 kilogram
1 łyżeczka
3 sztuki
100 gramów
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso umyj, oddziel od kości i rozbij na płat o równej grubości.
Krok 2
Na maśle zeszklij posiekaną cebulę.
Krok 3
Bułki pokrój w drobną kostkę i wrzuć do miski. Dodaj zeszkloną cebulę i starte marchewki. Przypraw potłuczonymi goździkami, cynamonem, pieprzem i solą i wszystko wymieszaj.
Krok 4
Płat mięsa ułożony na ściereczce posmaruj farszem i zawiń.
Krok 5
Roladę dobrze obwiąż bawełnianą nicią i włóż do garnka z wrzącą wodą. Gotuj przez 4 godziny na małym ogniu.
Krok 6
Po ugotowaniu przyciśnij ciężkim przedmiotem i ostudź.
Krok 7
Odwiąż nici, zdejmij ściereczkę i pokrój roladę na cienkie plastry. Podawaj na zimno.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcej