Rolada z wołowiny z cynamonem i goździkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rolada z wołowiny

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 kilogram

1 łyżeczka

3 sztuki

100 gramów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj, oddziel od kości i rozbij na płat o równej grubości.

Krok 2

Na maśle zeszklij posiekaną cebulę.

Krok 3

Bułki pokrój w drobną kostkę i wrzuć do miski. Dodaj zeszkloną cebulę i starte marchewki. Przypraw potłuczonymi goździkami, cynamonem, pieprzem i solą i wszystko wymieszaj.

Krok 4

Płat mięsa ułożony na ściereczce posmaruj farszem i zawiń.

Krok 5

Roladę dobrze obwiąż bawełnianą nicią i włóż do garnka z wrzącą wodą. Gotuj przez 4 godziny na małym ogniu.

Krok 6

Po ugotowaniu przyciśnij ciężkim przedmiotem i ostudź.

Krok 7

Odwiąż nici, zdejmij ściereczkę i pokrój roladę na cienkie plastry. Podawaj na zimno.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rolada z wołowiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rolada z wołowiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rolada z wołowiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rolada z wołowiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rolada z wołowiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rolada z wołowiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rolada z wołowiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rolada z wołowiny - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Grochówka wojskowa
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej