Rolada z wołowiny z cynamonem i goździkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rolada z wołowiny

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 kilogram

1 łyżeczka

3 sztuki

100 gramów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj, oddziel od kości i rozbij na płat o równej grubości.

Krok 2

Na maśle zeszklij posiekaną cebulę.

Krok 3

Bułki pokrój w drobną kostkę i wrzuć do miski. Dodaj zeszkloną cebulę i starte marchewki. Przypraw potłuczonymi goździkami, cynamonem, pieprzem i solą i wszystko wymieszaj.

Krok 4

Płat mięsa ułożony na ściereczce posmaruj farszem i zawiń.

Krok 5

Roladę dobrze obwiąż bawełnianą nicią i włóż do garnka z wrzącą wodą. Gotuj przez 4 godziny na małym ogniu.

Krok 6

Po ugotowaniu przyciśnij ciężkim przedmiotem i ostudź.

Krok 7

Odwiąż nici, zdejmij ściereczkę i pokrój roladę na cienkie plastry. Podawaj na zimno.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rolada z wołowiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rolada z wołowiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rolada z wołowiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rolada z wołowiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rolada z wołowiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rolada z wołowiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rolada z wołowiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rolada z wołowiny - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Szaszłyki z grilla
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej