Rolada z wołowiny z cynamonem i goździkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rolada z wołowiny

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 kilogram

1 łyżeczka

3 sztuki

100 gramów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj, oddziel od kości i rozbij na płat o równej grubości.

Krok 2

Na maśle zeszklij posiekaną cebulę.

Krok 3

Bułki pokrój w drobną kostkę i wrzuć do miski. Dodaj zeszkloną cebulę i starte marchewki. Przypraw potłuczonymi goździkami, cynamonem, pieprzem i solą i wszystko wymieszaj.

Krok 4

Płat mięsa ułożony na ściereczce posmaruj farszem i zawiń.

Krok 5

Roladę dobrze obwiąż bawełnianą nicią i włóż do garnka z wrzącą wodą. Gotuj przez 4 godziny na małym ogniu.

Krok 6

Po ugotowaniu przyciśnij ciężkim przedmiotem i ostudź.

Krok 7

Odwiąż nici, zdejmij ściereczkę i pokrój roladę na cienkie plastry. Podawaj na zimno.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rolada z wołowiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rolada z wołowiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rolada z wołowiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rolada z wołowiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rolada z wołowiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rolada z wołowiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rolada z wołowiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rolada z wołowiny - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej