Sałatka szpinakowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka szpinakowa

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

4 sztuki

4 sztuki

500 gramów

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka włoż do wrzątku, gotuj 10 minut. Ostudz, obierz i pokrój w ćwiartki.

Krok 2

Liście szpinaku umyj, osusz.

Krok 3

Cebulę obierz, pokrój w krążki, obierz kalarepkę i pokrój w kostkę.

Krok 4

Wszystkie składniki sałatki ułóż w płaskiej salaterce.

Krok 5

Sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy Knorr połącz z 2 łyżkami wody i oliwą z oliwek. Polej sałatkę.

garlic

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka szpinakowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka szpinakowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka szpinakowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka szpinakowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka szpinakowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka szpinakowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka szpinakowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka szpinakowa  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej