
Składniki
4 łyżki
4 sztuki
4 sztuki
500 gramów
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka włoż do wrzątku, gotuj 10 minut. Ostudz, obierz i pokrój w ćwiartki.
Krok 2
Liście szpinaku umyj, osusz.
Krok 3
Cebulę obierz, pokrój w krążki, obierz kalarepkę i pokrój w kostkę.
Krok 4
Wszystkie składniki sałatki ułóż w płaskiej salaterce.
Krok 5
Sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy Knorr połącz z 2 łyżkami wody i oliwą z oliwek. Polej sałatkę.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej