
Składniki
4 łyżki
4 sztuki
4 sztuki
500 gramów
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka włoż do wrzątku, gotuj 10 minut. Ostudz, obierz i pokrój w ćwiartki.
Krok 2
Liście szpinaku umyj, osusz.
Krok 3
Cebulę obierz, pokrój w krążki, obierz kalarepkę i pokrój w kostkę.
Krok 4
Wszystkie składniki sałatki ułóż w płaskiej salaterce.
Krok 5
Sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy Knorr połącz z 2 łyżkami wody i oliwą z oliwek. Polej sałatkę.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej