Sałatka szpinakowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka szpinakowa

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

4 sztuki

4 sztuki

500 gramów

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka włoż do wrzątku, gotuj 10 minut. Ostudz, obierz i pokrój w ćwiartki.

Krok 2

Liście szpinaku umyj, osusz.

Krok 3

Cebulę obierz, pokrój w krążki, obierz kalarepkę i pokrój w kostkę.

Krok 4

Wszystkie składniki sałatki ułóż w płaskiej salaterce.

Krok 5

Sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy Knorr połącz z 2 łyżkami wody i oliwą z oliwek. Polej sałatkę.

garlic

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka szpinakowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka szpinakowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka szpinakowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka szpinakowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka szpinakowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka szpinakowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka szpinakowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka szpinakowa  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej