
Składniki
4 łyżki
4 sztuki
4 sztuki
500 gramów
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka włoż do wrzątku, gotuj 10 minut. Ostudz, obierz i pokrój w ćwiartki.
Krok 2
Liście szpinaku umyj, osusz.
Krok 3
Cebulę obierz, pokrój w krążki, obierz kalarepkę i pokrój w kostkę.
Krok 4
Wszystkie składniki sałatki ułóż w płaskiej salaterce.
Krok 5
Sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy Knorr połącz z 2 łyżkami wody i oliwą z oliwek. Polej sałatkę.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej