Jajka po królewsku

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

281

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

80 gramów

2 łyżki

0.66 szklanki

6 sztuk

1 pęczek

80 pęczków

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szynkę drobno posiekaj, utrzyj z masłem na krem.

Krok 2

Jajka ugotuj na twardo. Półmisek wyłóż liśćmi sałaty a na niej poukładaj połówki jajek.

Krok 3

Każda połówkę przybierz kremem z szynki.

Krok 4

Śmietanę ubij z przyprawami i przykryj wierzch jajek. Całość posyp startym parmezanem i posiekaną natka pietruszki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajka po królewsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajka po królewsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajka po królewsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajka po królewsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajka po królewsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajka po królewsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajka po królewsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej