
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
5 sztuk
80 pęczków
1 pęczek
6 sztuk
0.66 szklanki
80 gramów
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szynkę drobno posiekaj, utrzyj z masłem na krem.
Krok 2
Jajka ugotuj na twardo. Półmisek wyłóż liśćmi sałaty a na niej poukładaj połówki jajek.
Krok 3
Każda połówkę przybierz kremem z szynki.
Krok 4
Śmietanę ubij z przyprawami i przykryj wierzch jajek. Całość posyp startym parmezanem i posiekaną natka pietruszki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej