Składniki
5 sztuk
80 gramów
2 łyżki
0.66 szklanki
6 sztuk
1 pęczek
80 pęczków
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szynkę drobno posiekaj, utrzyj z masłem na krem.
Krok 2
Jajka ugotuj na twardo. Półmisek wyłóż liśćmi sałaty a na niej poukładaj połówki jajek.
Krok 3
Każda połówkę przybierz kremem z szynki.
Krok 4
Śmietanę ubij z przyprawami i przykryj wierzch jajek. Całość posyp startym parmezanem i posiekaną natka pietruszki.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej