Jajka po królewsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jajka po królewsku

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

5 sztuk

80 pęczków

1 pęczek

6 sztuk

0.66 szklanki

80 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szynkę drobno posiekaj, utrzyj z masłem na krem.

Krok 2

Jajka ugotuj na twardo. Półmisek wyłóż liśćmi sałaty a na niej poukładaj połówki jajek.

Krok 3

Każda połówkę przybierz kremem z szynki.

Krok 4

Śmietanę ubij z przyprawami i przykryj wierzch jajek. Całość posyp startym parmezanem i posiekaną natka pietruszki.

MartaS

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajka po królewsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajka po królewsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajka po królewsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajka po królewsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajka po królewsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajka po królewsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajka po królewsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jajka po królewsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Szakszuka
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej