Jajka po królewsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jajka po królewsku

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

80 gramów

2 łyżki

0.66 szklanki

6 sztuk

1 pęczek

80 pęczków

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szynkę drobno posiekaj, utrzyj z masłem na krem.

Krok 2

Jajka ugotuj na twardo. Półmisek wyłóż liśćmi sałaty a na niej poukładaj połówki jajek.

Krok 3

Każda połówkę przybierz kremem z szynki.

Krok 4

Śmietanę ubij z przyprawami i przykryj wierzch jajek. Całość posyp startym parmezanem i posiekaną natka pietruszki.

MartaS

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajka po królewsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajka po królewsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajka po królewsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajka po królewsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajka po królewsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajka po królewsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajka po królewsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jajka po królewsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej