Jajka po królewsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jajka po królewsku

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

80 gramów

2 łyżki

0.66 szklanki

6 sztuk

1 pęczek

80 pęczków

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szynkę drobno posiekaj, utrzyj z masłem na krem.

Krok 2

Jajka ugotuj na twardo. Półmisek wyłóż liśćmi sałaty a na niej poukładaj połówki jajek.

Krok 3

Każda połówkę przybierz kremem z szynki.

Krok 4

Śmietanę ubij z przyprawami i przykryj wierzch jajek. Całość posyp startym parmezanem i posiekaną natka pietruszki.

MartaS

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajka po królewsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajka po królewsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajka po królewsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajka po królewsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajka po królewsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajka po królewsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajka po królewsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jajka po królewsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej