
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
5 sztuk
80 pęczków
1 pęczek
6 sztuk
0.66 szklanki
80 gramów
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szynkę drobno posiekaj, utrzyj z masłem na krem.
Krok 2
Jajka ugotuj na twardo. Półmisek wyłóż liśćmi sałaty a na niej poukładaj połówki jajek.
Krok 3
Każda połówkę przybierz kremem z szynki.
Krok 4
Śmietanę ubij z przyprawami i przykryj wierzch jajek. Całość posyp startym parmezanem i posiekaną natka pietruszki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej