Drobiowe szaszłyki z małych roladek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Drobiowe szaszłyki z małych roladek

Autor: aginaa

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

4 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 plastry

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Podwójne piersi kurczaka rozbijamy na jeden duży kotlet o grubości ok. 7 mm. Mięso posypujemy przyprawą do kurczaka Knorr. Por gotujemy w wodzie przez 5 minut. Następnie rozkładamy por na całej piersi kurczaka. Robimy 1 rządek z pokrojonych w paski suszonych pomidorów, obok układamy paski czerwonej papryki i połówkę kabanosa. Na środek kładziemy plasterek żółtego sera. Zwijamy mięso w roladkę i zawijamy nitką.

Krok 2

Następnie kroimy roladki w 1,5cm paseczki i nadziewamy na patyczki od szaszłyków.

Krok 3

Takie szaszłyki można grillujemy.. Na koniec szaszłyki posypujemy suszonymi pomidorami z czosnkiem i bazylią.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Drobiowe szaszłyki z małych roladek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Drobiowe szaszłyki z małych roladek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Drobiowe szaszłyki z małych roladek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Drobiowe szaszłyki z małych roladek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Drobiowe szaszłyki z małych roladek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Drobiowe szaszłyki z małych roladek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Drobiowe szaszłyki z małych roladek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Drobiowe szaszłyki z małych roladek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej