Drobiowe szaszłyki z małych roladek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Drobiowe szaszłyki z małych roladek

Autor: aginaa

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

4 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 plastry

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Podwójne piersi kurczaka rozbijamy na jeden duży kotlet o grubości ok. 7 mm. Mięso posypujemy przyprawą do kurczaka Knorr. Por gotujemy w wodzie przez 5 minut. Następnie rozkładamy por na całej piersi kurczaka. Robimy 1 rządek z pokrojonych w paski suszonych pomidorów, obok układamy paski czerwonej papryki i połówkę kabanosa. Na środek kładziemy plasterek żółtego sera. Zwijamy mięso w roladkę i zawijamy nitką.

Krok 2

Następnie kroimy roladki w 1,5cm paseczki i nadziewamy na patyczki od szaszłyków.

Krok 3

Takie szaszłyki można grillujemy.. Na koniec szaszłyki posypujemy suszonymi pomidorami z czosnkiem i bazylią.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Drobiowe szaszłyki z małych roladek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Drobiowe szaszłyki z małych roladek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Drobiowe szaszłyki z małych roladek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Drobiowe szaszłyki z małych roladek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Drobiowe szaszłyki z małych roladek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Drobiowe szaszłyki z małych roladek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Drobiowe szaszłyki z małych roladek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Drobiowe szaszłyki z małych roladek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej