Kurczak po meksykańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak po meksykańsku

Autor: kejsu kejsu

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

240 gramów

120 gramów

500 gramów

80 gramów

60 gramów

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś kurczaka natrzyj olejem i solą, podsmaż na patelni

Krok 2

Dodaj pokrojoną cebulę i paprykę, smaż przez 5 minut; Dopraw sola, pieprzem, oregano i kminem rzymskim

Krok 3

Ugotuj ryż i na nim ułóż kurczaka z warzywami

Krok 4

Przygotuj sos z chili, sera i śmietany chwilę gotując. Polej nim potrawę

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej