
Składniki
240 gramów
120 gramów
500 gramów
80 gramów
60 gramów
400 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś kurczaka natrzyj olejem i solą, podsmaż na patelni
Krok 2
Dodaj pokrojoną cebulę i paprykę, smaż przez 5 minut; Dopraw sola, pieprzem, oregano i kminem rzymskim
Krok 3
Ugotuj ryż i na nim ułóż kurczaka z warzywami
Krok 4
Przygotuj sos z chili, sera i śmietany chwilę gotując. Polej nim potrawę
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej