
Składniki
240 gramów
120 gramów
500 gramów
80 gramów
60 gramów
400 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś kurczaka natrzyj olejem i solą, podsmaż na patelni
Krok 2
Dodaj pokrojoną cebulę i paprykę, smaż przez 5 minut; Dopraw sola, pieprzem, oregano i kminem rzymskim
Krok 3
Ugotuj ryż i na nim ułóż kurczaka z warzywami
Krok 4
Przygotuj sos z chili, sera i śmietany chwilę gotując. Polej nim potrawę
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej