Kurczak po meksykańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak po meksykańsku

Autor: kejsu kejsu

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

240 gramów

120 gramów

500 gramów

80 gramów

60 gramów

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś kurczaka natrzyj olejem i solą, podsmaż na patelni

Krok 2

Dodaj pokrojoną cebulę i paprykę, smaż przez 5 minut; Dopraw sola, pieprzem, oregano i kminem rzymskim

Krok 3

Ugotuj ryż i na nim ułóż kurczaka z warzywami

Krok 4

Przygotuj sos z chili, sera i śmietany chwilę gotując. Polej nim potrawę

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej