Kurczak po meksykańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak po meksykańsku

Autor: kejsu kejsu

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

240 gramów

120 gramów

500 gramów

80 gramów

60 gramów

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś kurczaka natrzyj olejem i solą, podsmaż na patelni

Krok 2

Dodaj pokrojoną cebulę i paprykę, smaż przez 5 minut; Dopraw sola, pieprzem, oregano i kminem rzymskim

Krok 3

Ugotuj ryż i na nim ułóż kurczaka z warzywami

Krok 4

Przygotuj sos z chili, sera i śmietany chwilę gotując. Polej nim potrawę

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej