
Składniki
240 gramów
120 gramów
500 gramów
80 gramów
60 gramów
400 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś kurczaka natrzyj olejem i solą, podsmaż na patelni
Krok 2
Dodaj pokrojoną cebulę i paprykę, smaż przez 5 minut; Dopraw sola, pieprzem, oregano i kminem rzymskim
Krok 3
Ugotuj ryż i na nim ułóż kurczaka z warzywami
Krok 4
Przygotuj sos z chili, sera i śmietany chwilę gotując. Polej nim potrawę
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej