
Składniki
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotować bulion. Dodać pokrojonego selera, przyprawy (sól, pieprz), curry i jogurt. Pogotować chwilę.
Krok 2
Zmiksować. Dodać sok wyciśnięty z jednej cytryny. Do zupy wrzucić pierś kurczaka pokrojoną w dość grube paski.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej