
Składniki
500 gramów
500 gramów
1 sztuka
200 gramów
6 łyżek
1.5 litra
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki i cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Płuczemy i wkładamy do garnka.
Krok 2
Dodajemy czosnek pokrojony w cieniutkie plasterki oraz obraną i pokrojoną w kawałki marchew.
Krok 3
Zalewamy bulionem, solimy i gotujemy około 40 minut, do zmięknięcia warzyw.
Krok 4
Rozgniatamy je widelcem lub przecieramy przez sito. Doprawiamy do smaku.
Krok 5
Przed podaniem zabielamy śmietaną i posypujemy pietruszką.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Rosół szlachetny drobiowo-wołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej