Zupa ziemniaczana przepis – Zobacz na przepisy.pl

Zupa ziemniaczana

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

10 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

500 gramów

200 gramów

1 sztuka

1.5 litra

1 pęczek

6 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki i cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Płuczemy i wkładamy do garnka.

Krok 2

Dodajemy czosnek pokrojony w cieniutkie plasterki oraz obraną i pokrojoną w kawałki marchew.

Krok 3

Zalewamy bulionem, solimy i gotujemy około 40 minut, do zmięknięcia warzyw.

Krok 4

Rozgniatamy je widelcem lub przecieramy przez sito. Doprawiamy do smaku.

Krok 5

Przed podaniem zabielamy śmietaną i posypujemy pietruszką.

Kuba

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa ziemniaczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa ziemniaczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa ziemniaczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa ziemniaczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa ziemniaczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa ziemniaczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa ziemniaczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Barszcz z jabłkiem
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej