Zupa ziemniaczana przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa ziemniaczana

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

500 gramów

1 sztuka

200 gramów

6 łyżek

1.5 litra

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki i cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Płuczemy i wkładamy do garnka.

Krok 2

Dodajemy czosnek pokrojony w cieniutkie plasterki oraz obraną i pokrojoną w kawałki marchew.

Krok 3

Zalewamy bulionem, solimy i gotujemy około 40 minut, do zmięknięcia warzyw.

Krok 4

Rozgniatamy je widelcem lub przecieramy przez sito. Doprawiamy do smaku.

Krok 5

Przed podaniem zabielamy śmietaną i posypujemy pietruszką.

Kuba

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa ziemniaczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa ziemniaczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa ziemniaczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa ziemniaczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa ziemniaczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa ziemniaczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa ziemniaczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa ziemniaczana - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa cebulowa
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej