
Składniki
500 gramów
500 gramów
1 sztuka
200 gramów
6 łyżek
1.5 litra
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki i cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Płuczemy i wkładamy do garnka.
Krok 2
Dodajemy czosnek pokrojony w cieniutkie plasterki oraz obraną i pokrojoną w kawałki marchew.
Krok 3
Zalewamy bulionem, solimy i gotujemy około 40 minut, do zmięknięcia warzyw.
Krok 4
Rozgniatamy je widelcem lub przecieramy przez sito. Doprawiamy do smaku.
Krok 5
Przed podaniem zabielamy śmietaną i posypujemy pietruszką.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Rosół szlachetny drobiowo-wołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej























