Meksykańska sałatka z kurczaka i papryki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Meksykańska sałatka z kurczaka i papryki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
10 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

sos:

1 łyżeczka

1 szklanka

1 szczypta

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

0.5 szklanki

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

1 szklanka

0.5 szklanki

600 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi kurczaka ugotuj w wodzie z dodatkiem Przyprawy Uniwersalnej Delikat Knorr.

Krok 2

Papryki pokrój na paski, ugotowanego kurczaka również pokrój na paski. Oba składniki wrzuć do miski. Dodaj kukurydzę.

Krok 3

Z podanych składników zrób sos i wlej do sałatki. Dokładnie wymieszaj.

Krok 4

Na talerzu ułóż wieniec z ryżu i w jego środek ułóż sałatkę. Podawaj bezpośrednio po przygotowaniu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Meksykańska sałatka z kurczaka i papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Meksykańska sałatka z kurczaka i papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Meksykańska sałatka z kurczaka i papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Meksykańska sałatka z kurczaka i papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Meksykańska sałatka z kurczaka i papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Meksykańska sałatka z kurczaka i papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Meksykańska sałatka z kurczaka i papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Meksykańska sałatka z kurczaka i papryki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej