Meksykańska sałatka z kurczaka i papryki
średnie
20 osób zapisało

Składniki
sos:
1 łyżeczka
1 szklanka
1 szczypta
1 sztuka
1 łyżka
1 sztuka
0.5 szklanki
1 łyżeczka
0.5 łyżeczki
1 szklanka
0.5 szklanki
600 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi kurczaka ugotuj w wodzie z dodatkiem Przyprawy Uniwersalnej Delikat Knorr.
Krok 2
Papryki pokrój na paski, ugotowanego kurczaka również pokrój na paski. Oba składniki wrzuć do miski. Dodaj kukurydzę.
Krok 3
Z podanych składników zrób sos i wlej do sałatki. Dokładnie wymieszaj.
Krok 4
Na talerzu ułóż wieniec z ryżu i w jego środek ułóż sałatkę. Podawaj bezpośrednio po przygotowaniu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej