Meksykańska sałatka z kurczaka i papryki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Meksykańska sałatka z kurczaka i papryki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
10 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

sos:

1 łyżeczka

1 szklanka

1 szczypta

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

0.5 szklanki

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

1 szklanka

0.5 szklanki

600 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi kurczaka ugotuj w wodzie z dodatkiem Przyprawy Uniwersalnej Delikat Knorr.

Krok 2

Papryki pokrój na paski, ugotowanego kurczaka również pokrój na paski. Oba składniki wrzuć do miski. Dodaj kukurydzę.

Krok 3

Z podanych składników zrób sos i wlej do sałatki. Dokładnie wymieszaj.

Krok 4

Na talerzu ułóż wieniec z ryżu i w jego środek ułóż sałatkę. Podawaj bezpośrednio po przygotowaniu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Meksykańska sałatka z kurczaka i papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Meksykańska sałatka z kurczaka i papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Meksykańska sałatka z kurczaka i papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Meksykańska sałatka z kurczaka i papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Meksykańska sałatka z kurczaka i papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Meksykańska sałatka z kurczaka i papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Meksykańska sałatka z kurczaka i papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Meksykańska sałatka z kurczaka i papryki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej