Naleśniki na słodko przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Naleśniki na słodko

Autor: Aleksander Kuberacki

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 szklanki

5 sztuk

1.5 szklanki

1.5 szklanki

3.5 łyżki

3 szczypty

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukier waniliowy możesz sam przygotować w domowych warunkach – przekrojoną laskę wanilii włóż do słoiczka, a następnie zasyp ją zwykłym cukrem, zakręć słoik i pozostaw na kilka dni.

Krok 2

Do miski wbij jajka i wymieszaj z cukrem. Następnie dodaj pozostałe składniki – mąkę, mleko, wodę, sól oraz olej – i wymieszaj używając do tego miksera. Ciasto powinno uzyskać gładką konsystencję.

Krok 3

Na rozgrzanej i posmarowanej lekko tłuszczem patelni smaż naleśniki na złoty kolor z obu stron.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Naleśniki na słodko - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
9 osób ogląda przepis:
Grochówka wojskowa
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej