Naleśniki na słodko przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Naleśniki na słodko

Autor: Aleksander Kuberacki

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 szklanki

5 sztuk

1.5 szklanki

1.5 szklanki

3.5 łyżki

3 szczypty

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukier waniliowy możesz sam przygotować w domowych warunkach – przekrojoną laskę wanilii włóż do słoiczka, a następnie zasyp ją zwykłym cukrem, zakręć słoik i pozostaw na kilka dni.

Krok 2

Do miski wbij jajka i wymieszaj z cukrem. Następnie dodaj pozostałe składniki – mąkę, mleko, wodę, sól oraz olej – i wymieszaj używając do tego miksera. Ciasto powinno uzyskać gładką konsystencję.

Krok 3

Na rozgrzanej i posmarowanej lekko tłuszczem patelni smaż naleśniki na złoty kolor z obu stron.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Naleśniki na słodko - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Kociołek domowy
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej