Naleśniki na słodko przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Naleśniki na słodko

Autor: Aleksander Kuberacki

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 szklanki

5 sztuk

1.5 szklanki

1.5 szklanki

3.5 łyżki

3 szczypty

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukier waniliowy możesz sam przygotować w domowych warunkach – przekrojoną laskę wanilii włóż do słoiczka, a następnie zasyp ją zwykłym cukrem, zakręć słoik i pozostaw na kilka dni.

Krok 2

Do miski wbij jajka i wymieszaj z cukrem. Następnie dodaj pozostałe składniki – mąkę, mleko, wodę, sól oraz olej – i wymieszaj używając do tego miksera. Ciasto powinno uzyskać gładką konsystencję.

Krok 3

Na rozgrzanej i posmarowanej lekko tłuszczem patelni smaż naleśniki na złoty kolor z obu stron.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Naleśniki na słodko - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kanapkowe jeżyki
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej