
Składniki
1 sztuka
4 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżki
1 szczypta
1 szklanka
40 dekagramów
1 łyżka
40 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety umyj, skrój w kostkę a następnie zalej trzema szklankami wody, posól i gotuj pod przykryciem przez kilka minut.
Krok 2
Obierz pomidory, pokrój na ćwiartki
Krok 3
Cebulę posiekaj i smaż na maśle* do zeszklenia, a potem przełóż do garnka.
Krok 4
Wlej do niej odcedzony wywar z ryby, włóż pomidory, małże oraz szafran. Gotuj wszystko przez pięć minut.
Krok 5
Na koniec zupę przypraw śmietaną, melisą oraz pieprzem. Najlepiej zrobić tą zupę z dorsza lub flądry. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej