Zupa z małżami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z małżami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

1 szczypta

1 szklanka

40 dekagramów

1 łyżka

40 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety umyj, skrój w kostkę a następnie zalej trzema szklankami wody, posól i gotuj pod przykryciem przez kilka minut.

Krok 2

Obierz pomidory, pokrój na ćwiartki

Krok 3

Cebulę posiekaj i smaż na maśle* do zeszklenia, a potem przełóż do garnka.

Krok 4

Wlej do niej odcedzony wywar z ryby, włóż pomidory, małże oraz szafran. Gotuj wszystko przez pięć minut.

Krok 5

Na koniec zupę przypraw śmietaną, melisą oraz pieprzem. Najlepiej zrobić tą zupę z dorsza lub flądry. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z małżami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z małżami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z małżami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z małżami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z małżami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z małżami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z małżami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z małżami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej