Kremowa zupa warzywna przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kremowa zupa warzywna

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
22 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

28 osób wydrukowało

Pobierz pdf

37 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 pęczek

1 opakowanie

1 łyżka

400 gramów

1 sztuka

2 łyżki

4 sztuki

50 gramów

2 garść

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Włoszczyznę umyj, rozdrobnij, zalej 1,2l gorącej wody i gotuj na wolnym ogniu ok 20 minut.

Krok 2

W tym czasie pomidorki umyj i pokrój na ćwiartki. Cebulkę pokrój w paseczki. Warzywa umieść na patelni, dodaj miód i gotuj ok 10-15 minut aż składniki chutney zgęstnieje.

Krok 3

Kaszę ugotuj według wskazówek na opakowaniu.

Krok 4

Gdy włoszczyzna zupełnie zmięknie dodaj zupę cebulową Knorr, przyprawę delikat i gotuj jeszcze 2-3 minuty. Następnie zmiksuj zupę blenderem na gładki krem.

Krok 5

Listki szpinaku umyj i osusz. Chutney wymieszaj z listkami szpinaku i nałóż na chlebek. Posyp kasza gryczaną. Podawaj razem z zupą. Zupę również możesz udekorować kaszą oraz szpinakiem.

przepisy.pl

Dobra rada:

Chutney możesz zrobić również z ostrymi przyprawami i ziołami. Zamiast kaszy gryczanej użyj komosy ryżowej.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kremowa zupa warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kremowa zupa warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kremowa zupa warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kremowa zupa warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kremowa zupa warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kremowa zupa warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kremowa zupa warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kremowa zupa warzywna - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Hamburger
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kremowa zupa warzywnaKremowa zupa warzywna

Warzywna zupa z indyjskim akcentem to coś znacznie więcej niż tylko pierwsze danie obiadowe. Tak smacznego i efektownego posiłku nie należy traktować wyłącznie jako przystawki dla zagłuszenia apetytu. Bogaty smak kremowej zupy warzywnej urozmaicony gęstym sosem chutney na toście zadowoli najbardziej wymagających smakoszy.

Dla kogo?

Podczas gotowania często inspirujesz się kuchniami świata? Kremowa zupa warzywna podawana z chutney na chrupiącym pieczywie z pewnością cię nie zawiedzie.

Na jaką okazję?

Codzienny obiad wcale nie musi być nudny. Gęstą zupę warzywną możesz podać również podczas kameralnego spotkania ze znajomymi wieczorową porą. Nikomu nie przyjdzie do głowy zamawianie pizzy!

Czy wiesz, że?

Chutney to gęsty sos, wywodzący się z kuchni indyjskiej. Powstaje na bazie warzyw, owoców i aromatycznych przypraw. Można podawać go zarówno do potraw mięsnych, jak i roślinnych. Jedną z najbardziej znanych odmian przysmaku jest mango chutney. Na toście będzie smakować wyśmienicie!

Dla urozmaicenia:

Chrupkie pieczywo do sosu chutney możesz zastąpić tostem przygotowanym w tosterze albo piekarniku. To świetny sposób na wykorzystanie czerstwego chleba.