
Składniki
2 sztuki
5 szklanek
0.1 sztuki
2 sztuki
0.5 sztuki
1 sztuka
1 łyżeczka
1 sztuka
0.1 sztuki
4 łyżki
2 łyżki
1 sztuka
0.3 sztuki
4 łyżki
30 dekagramów
1 sztuka
1 sztuka
0.5 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyć i pokroić na kawałki mięso. Ułożyć w garnku. Obrać i umyć warzywa. Pokroić: - ziemniaki, batat, pietruszkę i seler w kostkę - kapustę posiekać w paseczki - marchew w talarki - por i ogórek w pół plasterki - pomidor obrany ze skórki w kostkę i dołożyć do mięsa.
Krok 2
Zalać wodą. Dodać kostki Rosół z kury i Bulion cielęcy. Gotować 1 godzinę na małym gazie. Wkruszyć kostkę pietruszkową. Doprawić do smaku Delikatem w płynie. Zagęścić zupę zasmażką błyskawiczną. Wsypać koperek. Wyjąć mięso. Obrać pozostawiając chude kawałki.
Krok 3
Podawać układając na talerzu kawałki mięsa, zalewając zupą i dokładając kleks kwaśnej śmietany. Posypać zieleniną .

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Wyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.
Czytaj więcejBez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.
Czytaj więcej