Zupa jarzynowa zielona przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa jarzynowa zielona

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

12

1381 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

243 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

405 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 gramów

1 sztuka

1 litr

100 gramów

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

100 mililitrów

null sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozpuść Bulionetkę Knorr w 1 litrze wrzątku. Wsyp groszek i gotuj 10 minut. Dodaj śmietankę i zmiksuj.

Zupa jarzynowa zielona - Krok 1

Krok 2

Wsyp pokrojone w kostkę warzywa i gotuj do momentu, kiedy będą miękkie.

Zupa jarzynowa zielona - Krok 2

Krok 3

Dodaj makaron i ugotuj. Dopraw zupę pieprzem i podawaj.

Zupa jarzynowa zielona - Krok 3
1

Opinie o przepisie

  • Tomasz Tomasz

    Tomasz Tomasz , 13.05.2016

    Pycha!

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa jarzynowa zielona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa jarzynowa zielona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa jarzynowa zielona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa jarzynowa zielona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa jarzynowa zielona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa jarzynowa zielona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa jarzynowa zielona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa jarzynowa zielona - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zupa jarzynowa zielonaZupa jarzynowa zielona

Zupa jarzynowa to jedno z najpopularniejszych dań kuchni polskiej, które większość z nas pamięta z dzieciństwa. Potrawa ta jest bardzo łatwa w przygotowaniu, a co więcej – możesz do niej dodać wszystkie ulubione warzywa. W zależności od upodobań swoich i pozostałych domowników, możesz przyrządzić jej wersję na bulionie warzywnym lub mięsnym np., drobiowym. Można serwować ją zarówno z makaronem, jak i ziemniakami, kaszą czy lanymi kluskami. Do dekoracji zupy jarzynowej doskonale sprawdzi się koperek, szczypiorek lub pietruszka. Jeżeli okaże się ona zbyt słona, wystarczy, że dodasz do niej surowego ziemniaka lub odrobinę ryżu zawiniętego w gazę i będziesz gotować przez kilka minut. Smak zbyt ostrej zupy załagodzisz dodając do niej łyżkę śmietany lub cukru. Natomiast sposobem na zbyt tłustą zupę jest przelanie jej do słoika, zostawienie na noc w lodówce, a następnie zebranie przy pomocy łyżeczki tłuszczu, który zebrał się na wierzchu.