
Składniki
200 gramów
1 łyżeczka
null
2 szczypty
3 szczypty
3 sztuki
2 opakowania
2 opakowania
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cytrynę sparz, skórkę zetrzyj. Serek wymieszaj ze skórką cytryny, dopraw pieprzem.
Krok 2
Chlebki pokrój w trójkąciki na 6-8 części, posmaruj serkiem kromki z jednej strony. Na każdy trójkącik połóż plasterek łososia i po odrobince kawioru.
Krok 3
Przybierz zieleniną. Trójkąciki ułóż na półmisku, przybierz kiełkami słonecznika, a na koniec skrop sokiem z cytryny.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej