Trójkątna przekąska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Trójkątna przekąska

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 łyżeczka

null

2 szczypty

3 szczypty

3 sztuki

2 opakowania

2 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cytrynę sparz, skórkę zetrzyj. Serek wymieszaj ze skórką cytryny, dopraw pieprzem.

Krok 2

Chlebki pokrój w trójkąciki na 6-8 części, posmaruj serkiem kromki z jednej strony. Na każdy trójkącik połóż plasterek łososia i po odrobince kawioru.

Krok 3

Przybierz zieleniną. Trójkąciki ułóż na półmisku, przybierz kiełkami słonecznika, a na koniec skrop sokiem z cytryny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Trójkątna przekąska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Trójkątna przekąska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Trójkątna przekąska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Trójkątna przekąska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Trójkątna przekąska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Trójkątna przekąska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Trójkątna przekąska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Trójkątna przekąska - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej