
Składniki
200 gramów
1 łyżeczka
null
2 szczypty
3 szczypty
3 sztuki
2 opakowania
2 opakowania
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cytrynę sparz, skórkę zetrzyj. Serek wymieszaj ze skórką cytryny, dopraw pieprzem.
Krok 2
Chlebki pokrój w trójkąciki na 6-8 części, posmaruj serkiem kromki z jednej strony. Na każdy trójkącik połóż plasterek łososia i po odrobince kawioru.
Krok 3
Przybierz zieleniną. Trójkąciki ułóż na półmisku, przybierz kiełkami słonecznika, a na koniec skrop sokiem z cytryny.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej