Trójkątna przekąska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Trójkątna przekąska

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 łyżeczka

null

2 szczypty

3 szczypty

3 sztuki

2 opakowania

2 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cytrynę sparz, skórkę zetrzyj. Serek wymieszaj ze skórką cytryny, dopraw pieprzem.

Krok 2

Chlebki pokrój w trójkąciki na 6-8 części, posmaruj serkiem kromki z jednej strony. Na każdy trójkącik połóż plasterek łososia i po odrobince kawioru.

Krok 3

Przybierz zieleniną. Trójkąciki ułóż na półmisku, przybierz kiełkami słonecznika, a na koniec skrop sokiem z cytryny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Trójkątna przekąska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Trójkątna przekąska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Trójkątna przekąska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Trójkątna przekąska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Trójkątna przekąska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Trójkątna przekąska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Trójkątna przekąska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Trójkątna przekąska - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Sałatka z pora
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej