Trójkątna przekąska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Trójkątna przekąska

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 łyżeczka

null

2 szczypty

3 szczypty

3 sztuki

2 opakowania

2 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cytrynę sparz, skórkę zetrzyj. Serek wymieszaj ze skórką cytryny, dopraw pieprzem.

Krok 2

Chlebki pokrój w trójkąciki na 6-8 części, posmaruj serkiem kromki z jednej strony. Na każdy trójkącik połóż plasterek łososia i po odrobince kawioru.

Krok 3

Przybierz zieleniną. Trójkąciki ułóż na półmisku, przybierz kiełkami słonecznika, a na koniec skrop sokiem z cytryny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Trójkątna przekąska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Trójkątna przekąska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Trójkątna przekąska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Trójkątna przekąska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Trójkątna przekąska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Trójkątna przekąska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Trójkątna przekąska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Trójkątna przekąska - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Spaghetti bolognese
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej