Duszone ziemniaki z warzywami po ormiańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Duszone ziemniaki z warzywami po ormiańsku

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

2 łyżki

1 sztuka

4 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

0.5 pęczka

0.5 pęczka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na rozgrzanej oliwie zeszklij cebulę, dodaj ziemniaki, paprykę i bakłażany. podlej połową szklanki wody.

Krok 2

Duś do miękkości na małym ogniu pod przykryciem. Przed końcem duszenia pomidory. Potrawę przed podaniem posyp pietruszką i koperkiem.

Krok 3

Bakłażana pokrój w kostkę i oprósz Delikatem Knorr. Odstaw na kilka minut, a później odsącz na ręcznikach papierowych.

Krok 4

Cebule posiekaj, ziemniaki i paprykę pokrój w kostkę. Pomidory sparz, obierz i pokrój w cząstki.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

1

Opinie o przepisie

  • Ryszard Gordon

    Ryszard Gordon , 30.03.2015

    jesli knorr, to juz po przepisie

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Duszone ziemniaki z warzywami po ormiańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Duszone ziemniaki z warzywami po ormiańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Duszone ziemniaki z warzywami po ormiańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Duszone ziemniaki z warzywami po ormiańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Duszone ziemniaki z warzywami po ormiańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Duszone ziemniaki z warzywami po ormiańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Duszone ziemniaki z warzywami po ormiańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Duszone ziemniaki z warzywami po ormiańsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Zupa grochowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej