Duszone ziemniaki z warzywami po ormiańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Duszone ziemniaki z warzywami po ormiańsku

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

2 łyżki

1 sztuka

4 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

0.5 pęczka

0.5 pęczka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na rozgrzanej oliwie zeszklij cebulę, dodaj ziemniaki, paprykę i bakłażany. podlej połową szklanki wody.

Krok 2

Duś do miękkości na małym ogniu pod przykryciem. Przed końcem duszenia pomidory. Potrawę przed podaniem posyp pietruszką i koperkiem.

Krok 3

Bakłażana pokrój w kostkę i oprósz Delikatem Knorr. Odstaw na kilka minut, a później odsącz na ręcznikach papierowych.

Krok 4

Cebule posiekaj, ziemniaki i paprykę pokrój w kostkę. Pomidory sparz, obierz i pokrój w cząstki.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

1

Opinie o przepisie

  • Ryszard Gordon

    Ryszard Gordon , 30.03.2015

    jesli knorr, to juz po przepisie

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Duszone ziemniaki z warzywami po ormiańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Duszone ziemniaki z warzywami po ormiańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Duszone ziemniaki z warzywami po ormiańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Duszone ziemniaki z warzywami po ormiańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Duszone ziemniaki z warzywami po ormiańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Duszone ziemniaki z warzywami po ormiańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Duszone ziemniaki z warzywami po ormiańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Duszone ziemniaki z warzywami po ormiańsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej