Duszone ziemniaki z warzywami po ormiańsku
średnie
15 osób zapisało

Składniki
6 sztuk
2 łyżki
1 sztuka
4 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
0.5 pęczka
0.5 pęczka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na rozgrzanej oliwie zeszklij cebulę, dodaj ziemniaki, paprykę i bakłażany. podlej połową szklanki wody.
Krok 2
Duś do miękkości na małym ogniu pod przykryciem. Przed końcem duszenia pomidory. Potrawę przed podaniem posyp pietruszką i koperkiem.
Krok 3
Bakłażana pokrój w kostkę i oprósz Delikatem Knorr. Odstaw na kilka minut, a później odsącz na ręcznikach papierowych.
Krok 4
Cebule posiekaj, ziemniaki i paprykę pokrój w kostkę. Pomidory sparz, obierz i pokrój w cząstki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej

































