Duszone ziemniaki z warzywami po ormiańsku
średnie
13 osób zapisało

Składniki
6 sztuk
2 łyżki
1 sztuka
4 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
0.5 pęczka
0.5 pęczka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na rozgrzanej oliwie zeszklij cebulę, dodaj ziemniaki, paprykę i bakłażany. podlej połową szklanki wody.
Krok 2
Duś do miękkości na małym ogniu pod przykryciem. Przed końcem duszenia pomidory. Potrawę przed podaniem posyp pietruszką i koperkiem.
Krok 3
Bakłażana pokrój w kostkę i oprósz Delikatem Knorr. Odstaw na kilka minut, a później odsącz na ręcznikach papierowych.
Krok 4
Cebule posiekaj, ziemniaki i paprykę pokrój w kostkę. Pomidory sparz, obierz i pokrój w cząstki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej