Duszone ziemniaki z warzywami po ormiańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Duszone ziemniaki z warzywami po ormiańsku

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

2 łyżki

1 sztuka

4 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

0.5 pęczka

0.5 pęczka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na rozgrzanej oliwie zeszklij cebulę, dodaj ziemniaki, paprykę i bakłażany. podlej połową szklanki wody.

Krok 2

Duś do miękkości na małym ogniu pod przykryciem. Przed końcem duszenia pomidory. Potrawę przed podaniem posyp pietruszką i koperkiem.

Krok 3

Bakłażana pokrój w kostkę i oprósz Delikatem Knorr. Odstaw na kilka minut, a później odsącz na ręcznikach papierowych.

Krok 4

Cebule posiekaj, ziemniaki i paprykę pokrój w kostkę. Pomidory sparz, obierz i pokrój w cząstki.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

1

Opinie o przepisie

  • Ryszard Gordon

    Ryszard Gordon , 30.03.2015

    jesli knorr, to juz po przepisie

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Duszone ziemniaki z warzywami po ormiańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Duszone ziemniaki z warzywami po ormiańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Duszone ziemniaki z warzywami po ormiańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Duszone ziemniaki z warzywami po ormiańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Duszone ziemniaki z warzywami po ormiańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Duszone ziemniaki z warzywami po ormiańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Duszone ziemniaki z warzywami po ormiańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Duszone ziemniaki z warzywami po ormiańsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej