Syrop miodowo-cytrynowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Syrop miodowo-cytrynowy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

500 mililitrów

10 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wyciśnij sok z cytryn.

Krok 2

Z dwóch cytryn zetrzyj skórkę.

Krok 3

Następnie zagotuj miód z sokiem z cytryn i goździkami. Dodaj startą skórkę i odstaw.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Syrop miodowo-cytrynowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Syrop miodowo-cytrynowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Syrop miodowo-cytrynowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Syrop miodowo-cytrynowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Syrop miodowo-cytrynowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Syrop miodowo-cytrynowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Syrop miodowo-cytrynowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Syrop miodowo-cytrynowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Spaghetti z indyka
czas przygotowania
35 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej