
Składniki
6 sztuk
500 mililitrów
10 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wyciśnij sok z cytryn.
Krok 2
Z dwóch cytryn zetrzyj skórkę.
Krok 3
Następnie zagotuj miód z sokiem z cytryn i goździkami. Dodaj startą skórkę i odstaw.
Przepisy w Waszym wykonaniu
24 osoby oglądają przepis: 

Klasyczny sos tatarski
20 min.
łatwe
Podobne przepisy
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej