Placek japoński przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placek japoński

Autor: Anna Przeliorz

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

30 dekagramów

1 sztuka

45 dekagramów

60 dekagramów

9 sztuk

9 łyżek

2 łyżeczki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jabłka zetrzeć na grubej tarce.

Krok 2

Mak sparzyć i zemleć.

Krok 3

Margarynę utrzeć z cukrem.

Krok 4

Dodać żółtka, mak i jabłka.

Krok 5

Ubić pianę, dodać kaszę oraz resztę składników i lekko wymieszać.

Krok 6

Piec przez 40 min w temp. 150-180 stopni.

Krok 7

Polać polewą kakaową.

Anna Przeliorz

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placek japoński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placek japoński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placek japoński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placek japoński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placek japoński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placek japoński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placek japoński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placek japoński - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
10 osób ogląda przepis:
Szarlotka z kruszonką
czas przygotowania
80 min.
stopień trudności

łatwe

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Królowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne.

Czytaj więcej