Placek japoński przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placek japoński

Autor: Anna Przeliorz

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

30 dekagramów

1 sztuka

45 dekagramów

60 dekagramów

9 sztuk

9 łyżek

2 łyżeczki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jabłka zetrzeć na grubej tarce.

Krok 2

Mak sparzyć i zemleć.

Krok 3

Margarynę utrzeć z cukrem.

Krok 4

Dodać żółtka, mak i jabłka.

Krok 5

Ubić pianę, dodać kaszę oraz resztę składników i lekko wymieszać.

Krok 6

Piec przez 40 min w temp. 150-180 stopni.

Krok 7

Polać polewą kakaową.

Anna Przeliorz

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placek japoński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placek japoński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placek japoński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placek japoński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placek japoński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placek japoński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placek japoński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placek japoński - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej