Placek japoński przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placek japoński

Autor: Anna Przeliorz

ratingratingratingratingrating

1

heart
11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

9 sztuk

60 dekagramów

1 szklanka

2 łyżeczki

9 łyżek

30 dekagramów

45 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jabłka zetrzeć na grubej tarce.

Krok 2

Mak sparzyć i zemleć.

Krok 3

Margarynę utrzeć z cukrem.

Krok 4

Dodać żółtka, mak i jabłka.

Krok 5

Ubić pianę, dodać kaszę oraz resztę składników i lekko wymieszać.

Krok 6

Piec przez 40 min w temp. 150-180 stopni.

Krok 7

Polać polewą kakaową.

Anna Przeliorz

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placek japoński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placek japoński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placek japoński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placek japoński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placek japoński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placek japoński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placek japoński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placek japoński - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Ogórki w zalewie gyros
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej