Placek japoński przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placek japoński

Autor: Anna Przeliorz

ratingratingratingratingrating

1

11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

9 sztuk

60 dekagramów

1 szklanka

2 łyżeczki

9 łyżek

30 dekagramów

45 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jabłka zetrzeć na grubej tarce.

Krok 2

Mak sparzyć i zemleć.

Krok 3

Margarynę utrzeć z cukrem.

Krok 4

Dodać żółtka, mak i jabłka.

Krok 5

Ubić pianę, dodać kaszę oraz resztę składników i lekko wymieszać.

Krok 6

Piec przez 40 min w temp. 150-180 stopni.

Krok 7

Polać polewą kakaową.

Anna Przeliorz

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placek japoński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placek japoński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placek japoński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placek japoński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placek japoński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placek japoński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placek japoński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placek japoński - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Szakszuka
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej