
Składniki
1 sztuka
9 sztuk
60 dekagramów
1 szklanka
2 łyżeczki
9 łyżek
30 dekagramów
45 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jabłka zetrzeć na grubej tarce.
Krok 2
Mak sparzyć i zemleć.
Krok 3
Margarynę utrzeć z cukrem.
Krok 4
Dodać żółtka, mak i jabłka.
Krok 5
Ubić pianę, dodać kaszę oraz resztę składników i lekko wymieszać.
Krok 6
Piec przez 40 min w temp. 150-180 stopni.
Krok 7
Polać polewą kakaową.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej