Składniki
1 sztuka
2 łyżki
1 łyżka
1 łyżeczka
2 sztuki
2 łyżki
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę posiekaj, jabłka obierz ze skórek i pokrój na dosyć cienkie plasterki, a parówki pokrój na krążki.
Krok 2
Na rozgrzany olej wrzuć cebulę i zeszklij, a następnie dodaj jabłka.
Krok 5
Kiedy z jabłek powstanie gęsty sos, zdejmij z ognia. Podawaj z ryżem.
Krok 3
Kiedy jabłka zaczną się rozpadać, wrzuć parówki, przecier oraz curry.
Krok 4
Całość dopraw przyprawą Knorr.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?
Czytaj więcej