
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
1 łyżka
1 łyżeczka
2 sztuki
2 łyżki
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę posiekaj, jabłka obierz ze skórek i pokrój na dosyć cienkie plasterki, a parówki pokrój na krążki.
Krok 2
Na rozgrzany olej wrzuć cebulę i zeszklij, a następnie dodaj jabłka.
Krok 5
Kiedy z jabłek powstanie gęsty sos, zdejmij z ognia. Podawaj z ryżem.
Krok 3
Kiedy jabłka zaczną się rozpadać, wrzuć parówki, przecier oraz curry.
Krok 4
Całość dopraw przyprawą Knorr.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej