Parówki po indyjsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Parówki po indyjsku

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżka

1 łyżeczka

2 sztuki

2 łyżki

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę posiekaj, jabłka obierz ze skórek i pokrój na dosyć cienkie plasterki, a parówki pokrój na krążki.

Krok 2

Na rozgrzany olej wrzuć cebulę i zeszklij, a następnie dodaj jabłka.

Krok 5

Kiedy z jabłek powstanie gęsty sos, zdejmij z ognia. Podawaj z ryżem.

Krok 3

Kiedy jabłka zaczną się rozpadać, wrzuć parówki, przecier oraz curry.

Krok 4

Całość dopraw przyprawą Knorr.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Parówki po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Parówki po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Parówki po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Parówki po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Parówki po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Parówki po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Parówki po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Parówki po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Paella z kurczakiem - VIDEO
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej