Parówki po indyjsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Parówki po indyjsku

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżka

1 łyżeczka

2 sztuki

2 łyżki

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę posiekaj, jabłka obierz ze skórek i pokrój na dosyć cienkie plasterki, a parówki pokrój na krążki.

Krok 2

Na rozgrzany olej wrzuć cebulę i zeszklij, a następnie dodaj jabłka.

Krok 5

Kiedy z jabłek powstanie gęsty sos, zdejmij z ognia. Podawaj z ryżem.

Krok 3

Kiedy jabłka zaczną się rozpadać, wrzuć parówki, przecier oraz curry.

Krok 4

Całość dopraw przyprawą Knorr.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Parówki po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Parówki po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Parówki po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Parówki po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Parówki po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Parówki po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Parówki po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Parówki po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej