
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
1 łyżka
1 łyżeczka
2 sztuki
2 łyżki
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę posiekaj, jabłka obierz ze skórek i pokrój na dosyć cienkie plasterki, a parówki pokrój na krążki.
Krok 2
Na rozgrzany olej wrzuć cebulę i zeszklij, a następnie dodaj jabłka.
Krok 5
Kiedy z jabłek powstanie gęsty sos, zdejmij z ognia. Podawaj z ryżem.
Krok 3
Kiedy jabłka zaczną się rozpadać, wrzuć parówki, przecier oraz curry.
Krok 4
Całość dopraw przyprawą Knorr.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej