Parówki po indyjsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Parówki po indyjsku

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżka

1 łyżeczka

2 sztuki

2 łyżki

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę posiekaj, jabłka obierz ze skórek i pokrój na dosyć cienkie plasterki, a parówki pokrój na krążki.

Krok 2

Na rozgrzany olej wrzuć cebulę i zeszklij, a następnie dodaj jabłka.

Krok 5

Kiedy z jabłek powstanie gęsty sos, zdejmij z ognia. Podawaj z ryżem.

Krok 3

Kiedy jabłka zaczną się rozpadać, wrzuć parówki, przecier oraz curry.

Krok 4

Całość dopraw przyprawą Knorr.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Parówki po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Parówki po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Parówki po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Parówki po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Parówki po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Parówki po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Parówki po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Parówki po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej