
Składniki
2 sztuki
120 mililitrów
1 opakowanie
2 opakowania
3 łyżki
3 sztuki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pory i cebule pokroiłam w półplasterki, a następnie krótko podsmażyłam na oleju z pestek winogron.
Krok 2
Śmietanę zmieszałam z Zupą Cebulową Knorr, jajkami i białym pieprzem.
Krok 3
Ciastem francuskim wyłożyłam blachę do pieczenia, podziurawiłam widelcem i lekko podpiekłam.
Krok 4
Na podpieczonym cieście równomiernie rozłożyłam podsmażone pory z cebulą i zalałam sosem śmietanowo-jajecznym. Piekłam około20 minut w 180-200 Stopniach.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































