Francuska Tarta z Porem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Francuska Tarta z Porem

Autor: Wiedźma Wisienka

ratingratingratingratingrating

1

6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

54 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 opakowania

3 sztuki

2 sztuki

120 mililitrów

2 sztuki

3 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pory i cebule pokroiłam w półplasterki, a następnie krótko podsmażyłam na oleju z pestek winogron.

Krok 2

Śmietanę zmieszałam z Zupą Cebulową Knorr, jajkami i białym pieprzem.

Krok 3

Ciastem francuskim wyłożyłam blachę do pieczenia, podziurawiłam widelcem i lekko podpiekłam.

Krok 4

Na podpieczonym cieście równomiernie rozłożyłam podsmażone pory z cebulą i zalałam sosem śmietanowo-jajecznym. Piekłam około20 minut w 180-200 Stopniach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Francuska Tarta z Porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Francuska Tarta z Porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Francuska Tarta z Porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Francuska Tarta z Porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Francuska Tarta z Porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Francuska Tarta z Porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Francuska Tarta z Porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Francuska Tarta z Porem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dynia to wyjątkowo pyszne warzywo, z którego można stworzyć wiele potraw. Jedną z nich jest zupa krem, która doskonale sprawdzi się w chłodniejsze dni. Zastanawiacie się, który rodzaj dyni najlepiej pasuje do tego dania?
Przychodzimy z pomocą!

Czytaj więcej

Pełen kosz grzybów leśnych to zdecydowany powód do dumy, jednak po przyniesieniu go do domu, pojawia się pytanie, jak oczyścić grzyby z ziemi, niechcianych liści i igieł? Warto pamiętać, że inaczej będziemy czyścić grzyby do marynowania i gotowania, a inaczej – suszenia i mrożenia.

Czytaj więcej