Francuska Tarta z Porem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Francuska Tarta z Porem

Autor: Wiedźma Wisienka

ratingratingratingratingrating

1

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

49 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 opakowania

3 sztuki

2 sztuki

120 mililitrów

2 sztuki

3 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pory i cebule pokroiłam w półplasterki, a następnie krótko podsmażyłam na oleju z pestek winogron.

Krok 2

Śmietanę zmieszałam z Zupą Cebulową Knorr, jajkami i białym pieprzem.

Krok 3

Ciastem francuskim wyłożyłam blachę do pieczenia, podziurawiłam widelcem i lekko podpiekłam.

Krok 4

Na podpieczonym cieście równomiernie rozłożyłam podsmażone pory z cebulą i zalałam sosem śmietanowo-jajecznym. Piekłam około20 minut w 180-200 Stopniach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Francuska Tarta z Porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Francuska Tarta z Porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Francuska Tarta z Porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Francuska Tarta z Porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Francuska Tarta z Porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Francuska Tarta z Porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Francuska Tarta z Porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Francuska Tarta z Porem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Calzone z kurczakiem
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej