Francuska Tarta z Porem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Francuska Tarta z Porem

Autor: Wiedźma Wisienka

ratingratingratingratingrating

1

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

57 osób wydrukowało

Pobierz pdf

29 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

120 mililitrów

1 opakowanie

2 opakowania

3 łyżki

3 sztuki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pory i cebule pokroiłam w półplasterki, a następnie krótko podsmażyłam na oleju z pestek winogron.

Krok 2

Śmietanę zmieszałam z Zupą Cebulową Knorr, jajkami i białym pieprzem.

Krok 3

Ciastem francuskim wyłożyłam blachę do pieczenia, podziurawiłam widelcem i lekko podpiekłam.

Krok 4

Na podpieczonym cieście równomiernie rozłożyłam podsmażone pory z cebulą i zalałam sosem śmietanowo-jajecznym. Piekłam około20 minut w 180-200 Stopniach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Francuska Tarta z Porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Francuska Tarta z Porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Francuska Tarta z Porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Francuska Tarta z Porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Francuska Tarta z Porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Francuska Tarta z Porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Francuska Tarta z Porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Francuska Tarta z Porem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej