Składniki
2 opakowania
3 sztuki
2 sztuki
120 mililitrów
2 sztuki
3 łyżki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pory i cebule pokroiłam w półplasterki, a następnie krótko podsmażyłam na oleju z pestek winogron.
Krok 2
Śmietanę zmieszałam z Zupą Cebulową Knorr, jajkami i białym pieprzem.
Krok 3
Ciastem francuskim wyłożyłam blachę do pieczenia, podziurawiłam widelcem i lekko podpiekłam.
Krok 4
Na podpieczonym cieście równomiernie rozłożyłam podsmażone pory z cebulą i zalałam sosem śmietanowo-jajecznym. Piekłam około20 minut w 180-200 Stopniach.
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej