Francuska Tarta z Porem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Francuska Tarta z Porem

Autor: Wiedźma Wisienka

ratingratingratingratingrating

1

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

57 osób wydrukowało

Pobierz pdf

29 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

120 mililitrów

1 opakowanie

2 opakowania

3 łyżki

3 sztuki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pory i cebule pokroiłam w półplasterki, a następnie krótko podsmażyłam na oleju z pestek winogron.

Krok 2

Śmietanę zmieszałam z Zupą Cebulową Knorr, jajkami i białym pieprzem.

Krok 3

Ciastem francuskim wyłożyłam blachę do pieczenia, podziurawiłam widelcem i lekko podpiekłam.

Krok 4

Na podpieczonym cieście równomiernie rozłożyłam podsmażone pory z cebulą i zalałam sosem śmietanowo-jajecznym. Piekłam około20 minut w 180-200 Stopniach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Francuska Tarta z Porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Francuska Tarta z Porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Francuska Tarta z Porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Francuska Tarta z Porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Francuska Tarta z Porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Francuska Tarta z Porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Francuska Tarta z Porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Francuska Tarta z Porem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej