Francuska Tarta z Porem

Autor: Wiedźma Wisienka

ratingratingratingratingrating

1

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

47 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

120 mililitrów

3 sztuki

2 sztuki

3 łyżki

2 opakowania

2 sztuki

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pory i cebule pokroiłam w półplasterki, a następnie krótko podsmażyłam na oleju z pestek winogron.

Krok 2

Śmietanę zmieszałam z Zupą Cebulową Knorr, jajkami i białym pieprzem.

Krok 3

Ciastem francuskim wyłożyłam blachę do pieczenia, podziurawiłam widelcem i lekko podpiekłam.

Krok 4

Na podpieczonym cieście równomiernie rozłożyłam podsmażone pory z cebulą i zalałam sosem śmietanowo-jajecznym. Piekłam około20 minut w 180-200 Stopniach.

0

Opinie o przepisie

1 osoba ogląda przepis:
Placuszki warzywne
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Francuska zupa cebulowa Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Francuska zupa cebulowa Knorr

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej