
Składniki
5 sztuk
1 pęczek
1.5 łyżeczki
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotowane jajka pokroić w ćwiartki i wrzucić do miski.
Krok 2
Najlepiej jest odstawić potrawę na 10-15 min. do lodówki.
Krok 3
Dodać posiekany koper. Należy robić to stopniowo, tak aby pasta nie smakowała jak sam koper tylko bardziej jak jajka. Wszystko wymieszać blenderem.
Krok 4
Następnie dodać chrzan, majonez, sól i pieprz do smaku. Na koniec wszystko jeszcze raz wymieszać blenderem.
Krok 5
Potrawa idealnie nadaje się na niezapowiedziane wizyty, lub na przystawkę. Najlepiej smakuje z chlebem wypieczonym w piekarniku. Taka porcja starczy na co najmniej 8 grzanek. Życzę smacznego;)
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przez wielu szefów kuchni zaliczane są do najsmaczniejszych warzyw. Ich delikatny smak i chrupiąca konsystencja doskonale współgrają z wieloma, różnorodnymi produktami. Sprawdźcie, z czym podawać szparagi, by zachwycały najbardziej wybredne podniebienia.
Czytaj więcejJest o nich głośno, gdy tylko pojawiają się na straganach i sklepowych. Trudno im się oprzeć. Brzmi jak opis najnowszej letniej kolekcji ubrań z modowego żurnala? Nic bardziej mylnego! Mowa o truskawach! Lubią wyznaczać trendy – zwłaszcza te kulinarne. Chodzą pogłoski, że prawdziwe z nich kokietki! Jedno jest pewne – swoim urokiem i wdziękiem wypełnią przestrzeń Twojej kuchni.
Czytaj więcej