Pasta koperkowo-jajeczna przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta koperkowo-jajeczna

Autor: agad222

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

1 pęczek

1.5 łyżeczki

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotowane jajka pokroić w ćwiartki i wrzucić do miski.

Krok 2

Najlepiej jest odstawić potrawę na 10-15 min. do lodówki.

Krok 3

Dodać posiekany koper. Należy robić to stopniowo, tak aby pasta nie smakowała jak sam koper tylko bardziej jak jajka. Wszystko wymieszać blenderem.

Krok 4

Następnie dodać chrzan, majonez, sól i pieprz do smaku. Na koniec wszystko jeszcze raz wymieszać blenderem.

Krok 5

Potrawa idealnie nadaje się na niezapowiedziane wizyty, lub na przystawkę. Najlepiej smakuje z chlebem wypieczonym w piekarniku. Taka porcja starczy na co najmniej 8 grzanek. Życzę smacznego;)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta koperkowo-jajeczna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta koperkowo-jajeczna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta koperkowo-jajeczna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta koperkowo-jajeczna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta koperkowo-jajeczna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta koperkowo-jajeczna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta koperkowo-jajeczna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta koperkowo-jajeczna - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
9 osób ogląda przepis:
Polonezy
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej