
Składniki
5 sztuk
1 pęczek
1.5 łyżeczki
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotowane jajka pokroić w ćwiartki i wrzucić do miski.
Krok 2
Najlepiej jest odstawić potrawę na 10-15 min. do lodówki.
Krok 3
Dodać posiekany koper. Należy robić to stopniowo, tak aby pasta nie smakowała jak sam koper tylko bardziej jak jajka. Wszystko wymieszać blenderem.
Krok 4
Następnie dodać chrzan, majonez, sól i pieprz do smaku. Na koniec wszystko jeszcze raz wymieszać blenderem.
Krok 5
Potrawa idealnie nadaje się na niezapowiedziane wizyty, lub na przystawkę. Najlepiej smakuje z chlebem wypieczonym w piekarniku. Taka porcja starczy na co najmniej 8 grzanek. Życzę smacznego;)
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej