Pasta koperkowo-jajeczna

Autor: agad222 agad222

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

5 sztuk

1 pęczek

1 łyżka

1.5 łyżeczki

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotowane jajka pokroić w ćwiartki i wrzucić do miski.

Krok 2

Najlepiej jest odstawić potrawę na 10-15 min. do lodówki.

Krok 3

Dodać posiekany koper. Należy robić to stopniowo, tak aby pasta nie smakowała jak sam koper tylko bardziej jak jajka. Wszystko wymieszać blenderem.

Krok 4

Następnie dodać chrzan, majonez, sól i pieprz do smaku. Na koniec wszystko jeszcze raz wymieszać blenderem.

Krok 5

Potrawa idealnie nadaje się na niezapowiedziane wizyty, lub na przystawkę. Najlepiej smakuje z chlebem wypieczonym w piekarniku. Taka porcja starczy na co najmniej 8 grzanek. Życzę smacznego;)

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej