
Składniki
5 sztuk
1 pęczek
1.5 łyżeczki
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotowane jajka pokroić w ćwiartki i wrzucić do miski.
Krok 2
Najlepiej jest odstawić potrawę na 10-15 min. do lodówki.
Krok 3
Dodać posiekany koper. Należy robić to stopniowo, tak aby pasta nie smakowała jak sam koper tylko bardziej jak jajka. Wszystko wymieszać blenderem.
Krok 4
Następnie dodać chrzan, majonez, sól i pieprz do smaku. Na koniec wszystko jeszcze raz wymieszać blenderem.
Krok 5
Potrawa idealnie nadaje się na niezapowiedziane wizyty, lub na przystawkę. Najlepiej smakuje z chlebem wypieczonym w piekarniku. Taka porcja starczy na co najmniej 8 grzanek. Życzę smacznego;)
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej