Rolada serowa z warzywami – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rolada serowa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

30 dekagramów

3 sztuki

1 szczypta

125 gramów

50 dekagramów

10 plastrów

4 łyżki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj jajka na twardo i pokrój w kostkę. Cebulę posiekaj w drobną kostkę, a pieczarki w plastry.

Krok 2

Rozgrzej masło* i podsmaż cebulę oraz pieczarki. Szynkę pokrój na kawałki.

Krok 3

Topione serki rozetrzyj z masłem, dodaj pieczarki z cebulą, jajka i szynkę oraz natkę pietruszki. Wymieszaj starannie i dopraw masę.

Krok 4

Ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach. W garnku zagotuj wodę, a kiedy zacznie wrzeć wrzuć do niej ser i od razu zdejmij z gazu. Gdy ser stanie się plastyczny, lekko go osusz i rozwałkuj na placek grubości 0,5 cm.

Krok 5

Placek posmaruj farszem pieczarkowym, zwiń w roladę i odłóż na 2 dni do lodówki. Podawaj mocno schłodzone jako przekąskę lub dodatek do kanapek. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rolada serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rolada serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rolada serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rolada serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rolada serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rolada serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rolada serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rolada serowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Gulasz wieprzowy podstawowy
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej