Rolada serowa z warzywami – Zobacz na przepisy.pl

Rolada serowa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

7 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

30 dekagramów

3 sztuki

1 szczypta

125 gramów

50 dekagramów

10 plastrów

4 łyżki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj jajka na twardo i pokrój w kostkę. Cebulę posiekaj w drobną kostkę, a pieczarki w plastry.

Krok 2

Rozgrzej masło* i podsmaż cebulę oraz pieczarki. Szynkę pokrój na kawałki.

Krok 3

Topione serki rozetrzyj z masłem, dodaj pieczarki z cebulą, jajka i szynkę oraz natkę pietruszki. Wymieszaj starannie i dopraw masę.

Krok 4

Ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach. W garnku zagotuj wodę, a kiedy zacznie wrzeć wrzuć do niej ser i od razu zdejmij z gazu. Gdy ser stanie się plastyczny, lekko go osusz i rozwałkuj na placek grubości 0,5 cm.

Krok 5

Placek posmaruj farszem pieczarkowym, zwiń w roladę i odłóż na 2 dni do lodówki. Podawaj mocno schłodzone jako przekąskę lub dodatek do kanapek. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rolada serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rolada serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rolada serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rolada serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rolada serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rolada serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rolada serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
12 osób ogląda przepis:
Flaki
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej