Aromatyczne pstrągi w migdałach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Aromatyczne pstrągi w migdałach

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

null

50 gramów

null

50 gramów

3 łyżki

null

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wypatroszone wcześniej i oczyszczone ryby umyj, osusz, skrop obficie sokiem z cytryny, oprósz solą i pieprzem.

Krok 2

Wysmaruj od środka posiekanym estragonem i natką pietruszki. Zepnij wykałaczką brzegi.

Krok 3

Połowę masła rozpuść na patelni, wymieszaj z płatkami migdałowymi i obsmaż ryby na złoty kolor.

Krok 4

Zdejmij z patelni, rozdziel na 4 części i przełóż na talerze.

Krok 5

Resztę masła stop na patelni i przygotowanym migdałowym tłuszczem polej pstrągi.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aromatyczne pstrągi w migdałach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aromatyczne pstrągi w migdałach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aromatyczne pstrągi w migdałach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aromatyczne pstrągi w migdałach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aromatyczne pstrągi w migdałach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aromatyczne pstrągi w migdałach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aromatyczne pstrągi w migdałach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Aromatyczne pstrągi w migdałach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Pizza z tortilli
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej