
Składniki
null
null
50 gramów
null
50 gramów
3 łyżki
null
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wypatroszone wcześniej i oczyszczone ryby umyj, osusz, skrop obficie sokiem z cytryny, oprósz solą i pieprzem.
Krok 2
Wysmaruj od środka posiekanym estragonem i natką pietruszki. Zepnij wykałaczką brzegi.
Krok 3
Połowę masła rozpuść na patelni, wymieszaj z płatkami migdałowymi i obsmaż ryby na złoty kolor.
Krok 4
Zdejmij z patelni, rozdziel na 4 części i przełóż na talerze.
Krok 5
Resztę masła stop na patelni i przygotowanym migdałowym tłuszczem polej pstrągi.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej