Składniki
null
null
50 gramów
null
50 gramów
3 łyżki
null
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wypatroszone wcześniej i oczyszczone ryby umyj, osusz, skrop obficie sokiem z cytryny, oprósz solą i pieprzem.
Krok 2
Wysmaruj od środka posiekanym estragonem i natką pietruszki. Zepnij wykałaczką brzegi.
Krok 3
Połowę masła rozpuść na patelni, wymieszaj z płatkami migdałowymi i obsmaż ryby na złoty kolor.
Krok 4
Zdejmij z patelni, rozdziel na 4 części i przełóż na talerze.
Krok 5
Resztę masła stop na patelni i przygotowanym migdałowym tłuszczem polej pstrągi.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?
Czytaj więcej