
Składniki
null
null
50 gramów
null
50 gramów
3 łyżki
null
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wypatroszone wcześniej i oczyszczone ryby umyj, osusz, skrop obficie sokiem z cytryny, oprósz solą i pieprzem.
Krok 2
Wysmaruj od środka posiekanym estragonem i natką pietruszki. Zepnij wykałaczką brzegi.
Krok 3
Połowę masła rozpuść na patelni, wymieszaj z płatkami migdałowymi i obsmaż ryby na złoty kolor.
Krok 4
Zdejmij z patelni, rozdziel na 4 części i przełóż na talerze.
Krok 5
Resztę masła stop na patelni i przygotowanym migdałowym tłuszczem polej pstrągi.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej