
Składniki
4 sztuki
null
null
6 sztuk
3 łyżki
null
2 łyżeczki
1 łyżka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
200 mililitrów
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi z kurczaka pokrój w kostkę, przełóż do miski, wyciśnij tam 3 ząbki czosnku i posyp curry. Dodaj trochę oliwy i zamieszaj. Zostaw mięso na 30 minut by nasiąkło przyprawami.
Krok 2
Następnie przełóż piersi na patelnię, dodaj trochę oliwy. Smaż piersi 3 minut, dodając curry
Krok 3
Następnie dodaj pokrojone w kostkę ananasy. Wszystko razem mieszaj.
Krok 4
Po 2 minutach dodaj wiórek kokosowych i rodzynek. Zamieszaj.
Krok 5
Następnie wciśnij 3 ząbki czosnku.
Krok 6
Dodaj sól, pieprz do smaku, 2 łyżeczki bazylii suszonej.
Krok 7
Następnie wlej mleczko kokosowe, dokładnie mieszając. Dodaj kurkumę i curry do smaku. Duś wszystko jeszcze jakieś 3 minuty mieszając.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej