Kurczak curry z ananasem i kokosem – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak curry z ananasem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

null

null

6 sztuk

3 łyżki

null

2 łyżeczki

1 łyżka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

200 mililitrów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi z kurczaka pokrój w kostkę, przełóż do miski, wyciśnij tam 3 ząbki czosnku i posyp curry. Dodaj trochę oliwy i zamieszaj. Zostaw mięso na 30 minut by nasiąkło przyprawami.

Krok 2

Następnie przełóż piersi na patelnię, dodaj trochę oliwy. Smaż piersi 3 minut, dodając curry

Krok 3

Następnie dodaj pokrojone w kostkę ananasy. Wszystko razem mieszaj.

Krok 4

Po 2 minutach dodaj wiórek kokosowych i rodzynek. Zamieszaj.

Krok 5

Następnie wciśnij 3 ząbki czosnku.

Krok 6

Dodaj sól, pieprz do smaku, 2 łyżeczki bazylii suszonej.

Krok 7

Następnie wlej mleczko kokosowe, dokładnie mieszając. Dodaj kurkumę i curry do smaku. Duś wszystko jeszcze jakieś 3 minuty mieszając.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak curry z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak curry z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak curry z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak curry z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak curry z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak curry z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak curry z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak curry z ananasem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej