Przekąska z szynką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Przekąska z szynką

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

1 sztuka

100 mililitrów

1 łyżka

4 plastry

1 sztuka

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Melona przetnij wzdłuż na pół, łyżką usuń pestki, a miąższ wydrąż specjalną łyżeczką tak, aby kawałki miały kształt kulek.

Krok 2

Kulki melona włóż do miski, skrop winem, posyp zielonym pieprzem odsączonym z marynaty. Przykryj folią, wstaw do lodówki na około 15 minut.

Krok 3

Plastry wędzonej szynki zwiń w różyczki.

Krok 4

Mozzarellę osącz z zalewy. Ogórka pokrój w słupki.

Krok 5

Kulki melonowe odsącz, zalewę zachowaj.

Krok 6

Do miseczek z melona włóż po równej porcji kulek melona, dwie różyczki z szynki, połowę mozzarelli oraz słupków ogórka. Całość posyp pieprzem.

Krok 7

Zalewę z melona wymieszaj z musztardą, oliwą i solą. Sosem skrop przekąski, ozdób kawałkami szczypiorku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Przekąska z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Przekąska z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Przekąska z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Przekąska z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Przekąska z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Przekąska z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Przekąska z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Przekąska z szynką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kasza gryczana z cukinią
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej