Sałatka z jajka i rzodkiewki w sosie chrzanowo-majonezowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z jajka i rzodkiewki w sosie chrzanowo-majonezowym

Autor: sylkach

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

0.5 pęczka

4 szczypty

2 łyżki

3 sztuki

0.5 łyżeczki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na umytych liściach sałaty układamy pokrojone,ugotowane na twardo jajka. Rzodkiewkę kroimy w plasterki i układamy między kawałkami jajek. Szczypior siekamy.Majonez mieszamy z chrzanem i wykładamy małymi porcjami na sałatkę.Posypujemy posiekanym szczypiorkiem i oprószamy sosem do sałatek. Podajemy zaraz po przygotowaniu

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z jajka i rzodkiewki w sosie chrzanowo-majonezowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z jajka i rzodkiewki w sosie chrzanowo-majonezowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z jajka i rzodkiewki w sosie chrzanowo-majonezowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z jajka i rzodkiewki w sosie chrzanowo-majonezowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z jajka i rzodkiewki w sosie chrzanowo-majonezowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z jajka i rzodkiewki w sosie chrzanowo-majonezowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z jajka i rzodkiewki w sosie chrzanowo-majonezowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z jajka i rzodkiewki w sosie chrzanowo-majonezowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej