Sałatka z jajka i rzodkiewki w sosie chrzanowo-majonezowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z jajka i rzodkiewki w sosie chrzanowo-majonezowym

Autor: sylkach

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

0.5 pęczka

4 szczypty

2 łyżki

3 sztuki

0.5 łyżeczki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na umytych liściach sałaty układamy pokrojone,ugotowane na twardo jajka. Rzodkiewkę kroimy w plasterki i układamy między kawałkami jajek. Szczypior siekamy.Majonez mieszamy z chrzanem i wykładamy małymi porcjami na sałatkę.Posypujemy posiekanym szczypiorkiem i oprószamy sosem do sałatek. Podajemy zaraz po przygotowaniu

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z jajka i rzodkiewki w sosie chrzanowo-majonezowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z jajka i rzodkiewki w sosie chrzanowo-majonezowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z jajka i rzodkiewki w sosie chrzanowo-majonezowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z jajka i rzodkiewki w sosie chrzanowo-majonezowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z jajka i rzodkiewki w sosie chrzanowo-majonezowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z jajka i rzodkiewki w sosie chrzanowo-majonezowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z jajka i rzodkiewki w sosie chrzanowo-majonezowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z jajka i rzodkiewki w sosie chrzanowo-majonezowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!

Czytaj więcej

Łagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!

Czytaj więcej