Sałatka z jajka i rzodkiewki w sosie chrzanowo-majonezowym przepis – Zobacz na przepisy.pl

Sałatka z jajka i rzodkiewki w sosie chrzanowo-majonezowym

Autor: sylkach

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

3 sztuki

0.5 pęczka

2 łyżki

0.5 łyżeczki

2 sztuki

4 szczypty

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na umytych liściach sałaty układamy pokrojone,ugotowane na twardo jajka. Rzodkiewkę kroimy w plasterki i układamy między kawałkami jajek. Szczypior siekamy.Majonez mieszamy z chrzanem i wykładamy małymi porcjami na sałatkę.Posypujemy posiekanym szczypiorkiem i oprószamy sosem do sałatek. Podajemy zaraz po przygotowaniu

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z jajka i rzodkiewki w sosie chrzanowo-majonezowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z jajka i rzodkiewki w sosie chrzanowo-majonezowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z jajka i rzodkiewki w sosie chrzanowo-majonezowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z jajka i rzodkiewki w sosie chrzanowo-majonezowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z jajka i rzodkiewki w sosie chrzanowo-majonezowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z jajka i rzodkiewki w sosie chrzanowo-majonezowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z jajka i rzodkiewki w sosie chrzanowo-majonezowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej