Sałatka z jajka i rzodkiewki w sosie chrzanowo-majonezowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z jajka i rzodkiewki w sosie chrzanowo-majonezowym

Autor: sylkach

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

0.5 pęczka

4 szczypty

2 łyżki

3 sztuki

0.5 łyżeczki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na umytych liściach sałaty układamy pokrojone,ugotowane na twardo jajka. Rzodkiewkę kroimy w plasterki i układamy między kawałkami jajek. Szczypior siekamy.Majonez mieszamy z chrzanem i wykładamy małymi porcjami na sałatkę.Posypujemy posiekanym szczypiorkiem i oprószamy sosem do sałatek. Podajemy zaraz po przygotowaniu

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z jajka i rzodkiewki w sosie chrzanowo-majonezowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z jajka i rzodkiewki w sosie chrzanowo-majonezowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z jajka i rzodkiewki w sosie chrzanowo-majonezowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z jajka i rzodkiewki w sosie chrzanowo-majonezowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z jajka i rzodkiewki w sosie chrzanowo-majonezowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z jajka i rzodkiewki w sosie chrzanowo-majonezowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z jajka i rzodkiewki w sosie chrzanowo-majonezowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z jajka i rzodkiewki w sosie chrzanowo-majonezowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sałatka z ogórków
czas przygotowania
35 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej