Sałatka z jajka i rzodkiewki w sosie chrzanowo-majonezowym
łatwe
15 osób zapisało

Składniki
3 sztuki
0.5 pęczka
4 szczypty
2 łyżki
3 sztuki
0.5 łyżeczki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na umytych liściach sałaty układamy pokrojone,ugotowane na twardo jajka. Rzodkiewkę kroimy w plasterki i układamy między kawałkami jajek. Szczypior siekamy.Majonez mieszamy z chrzanem i wykładamy małymi porcjami na sałatkę.Posypujemy posiekanym szczypiorkiem i oprószamy sosem do sałatek. Podajemy zaraz po przygotowaniu
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































