Piersi kurczaka w porach

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 kilogram

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi z kurczaka pokrój w kostkę, posyp Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr i usmaż. Przełóż je do garnka.

Krok 2

Pory pokrój w krążki i dodaj do mięsa.

Krok 3

Całość zalej śmietaną 40%. Duś na średnim ogniu do czasu, gdy por zmięknie. W razie potrzeby dopraw.

0

Opinie o przepisie

Delikat przyprawa uniwersalna Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej