Duszone ziemniaki po marynarsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Duszone ziemniaki po marynarsku

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

2 sztuki

2 łyżki

2 sztuki

1 łyżka

null

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 3

Dodaj pokrojoną w kostkę cebulę wymieszaną z musztardą i przecierem pomidorowym. Zagotuj.

Krok 4

Przypraw pieprzem, dodaj ziemniaki.

Krok 5

Duś do miękkości na małym ogniu pod przykryciem około 15 minut. Podaj z kiszką wątrobianą pokrojoną na kawałki.

Krok 1

Ziemniaki ugotuj w mundurkach i po schłodzeniu obierz i pokrój w kostkę.

Krok 2

Rosół szlachetny drobiowo-wołowy Knorr rozprowadź w 1 litrze wrzątku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Duszone ziemniaki po marynarsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Duszone ziemniaki po marynarsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Duszone ziemniaki po marynarsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Duszone ziemniaki po marynarsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Duszone ziemniaki po marynarsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Duszone ziemniaki po marynarsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Duszone ziemniaki po marynarsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Duszone ziemniaki po marynarsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej