Duszone ziemniaki po marynarsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Duszone ziemniaki po marynarsku

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

2 sztuki

2 łyżki

2 sztuki

1 łyżka

null

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 3

Dodaj pokrojoną w kostkę cebulę wymieszaną z musztardą i przecierem pomidorowym. Zagotuj.

Krok 4

Przypraw pieprzem, dodaj ziemniaki.

Krok 5

Duś do miękkości na małym ogniu pod przykryciem około 15 minut. Podaj z kiszką wątrobianą pokrojoną na kawałki.

Krok 1

Ziemniaki ugotuj w mundurkach i po schłodzeniu obierz i pokrój w kostkę.

Krok 2

Rosół szlachetny drobiowo-wołowy Knorr rozprowadź w 1 litrze wrzątku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Duszone ziemniaki po marynarsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Duszone ziemniaki po marynarsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Duszone ziemniaki po marynarsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Duszone ziemniaki po marynarsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Duszone ziemniaki po marynarsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Duszone ziemniaki po marynarsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Duszone ziemniaki po marynarsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Duszone ziemniaki po marynarsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej