Duszone ziemniaki po marynarsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Duszone ziemniaki po marynarsku

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

2 sztuki

2 łyżki

2 sztuki

1 łyżka

null

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 3

Dodaj pokrojoną w kostkę cebulę wymieszaną z musztardą i przecierem pomidorowym. Zagotuj.

Krok 4

Przypraw pieprzem, dodaj ziemniaki.

Krok 5

Duś do miękkości na małym ogniu pod przykryciem około 15 minut. Podaj z kiszką wątrobianą pokrojoną na kawałki.

Krok 1

Ziemniaki ugotuj w mundurkach i po schłodzeniu obierz i pokrój w kostkę.

Krok 2

Rosół szlachetny drobiowo-wołowy Knorr rozprowadź w 1 litrze wrzątku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Duszone ziemniaki po marynarsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Duszone ziemniaki po marynarsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Duszone ziemniaki po marynarsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Duszone ziemniaki po marynarsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Duszone ziemniaki po marynarsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Duszone ziemniaki po marynarsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Duszone ziemniaki po marynarsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Duszone ziemniaki po marynarsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej