Budyń z drobiu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Budyń z drobiu

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1

1

2 sztuki

2 sztuki

200 mililitrów

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bułki namocz w mleku, następnie odciśnij. Kurczaka zmiel w maszynce razem z bułkami. Ubij pianę z białek i dodaj do mięsa. Pokruszone Mini kostki Knorr i pieprz dodaj do pozostałych składników masy - całość delikatnie wymieszaj.

Krok 2

Budyniową formę wysmaruj tłuszczem i obsyp bułką tartą. Przełóż mięsną masę do formy.

Krok 3

Gotuj na parze około godzinę. Przed podaniem posyp zieloną pietruszką.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Budyń z drobiu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Budyń z drobiu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Budyń z drobiu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Budyń z drobiu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Budyń z drobiu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Budyń z drobiu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Budyń z drobiu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Budyń z drobiu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
10 osób ogląda przepis:
Królik pieczony
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej