Składniki
3 sztuki
1
1
2 sztuki
2 sztuki
200 mililitrów
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bułki namocz w mleku, następnie odciśnij. Kurczaka zmiel w maszynce razem z bułkami. Ubij pianę z białek i dodaj do mięsa. Pokruszone Mini kostki Knorr i pieprz dodaj do pozostałych składników masy - całość delikatnie wymieszaj.
Krok 2
Budyniową formę wysmaruj tłuszczem i obsyp bułką tartą. Przełóż mięsną masę do formy.
Krok 3
Gotuj na parze około godzinę. Przed podaniem posyp zieloną pietruszką.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktu8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej