Budyń z drobiu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Budyń z drobiu

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1

1

2 sztuki

2 sztuki

200 mililitrów

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bułki namocz w mleku, następnie odciśnij. Kurczaka zmiel w maszynce razem z bułkami. Ubij pianę z białek i dodaj do mięsa. Pokruszone Mini kostki Knorr i pieprz dodaj do pozostałych składników masy - całość delikatnie wymieszaj.

Krok 2

Budyniową formę wysmaruj tłuszczem i obsyp bułką tartą. Przełóż mięsną masę do formy.

Krok 3

Gotuj na parze około godzinę. Przed podaniem posyp zieloną pietruszką.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Budyń z drobiu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Budyń z drobiu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Budyń z drobiu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Budyń z drobiu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Budyń z drobiu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Budyń z drobiu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Budyń z drobiu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Budyń z drobiu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej