Budyń z drobiu przepis – Zobacz na przepisy.pl

Budyń z drobiu

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1

1

2 sztuki

2 sztuki

200 mililitrów

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bułki namocz w mleku, następnie odciśnij. Kurczaka zmiel w maszynce razem z bułkami. Ubij pianę z białek i dodaj do mięsa. Pokruszone Mini kostki Knorr i pieprz dodaj do pozostałych składników masy - całość delikatnie wymieszaj.

Krok 2

Budyniową formę wysmaruj tłuszczem i obsyp bułką tartą. Przełóż mięsną masę do formy.

Krok 3

Gotuj na parze około godzinę. Przed podaniem posyp zieloną pietruszką.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Budyń z drobiu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Budyń z drobiu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Budyń z drobiu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Budyń z drobiu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Budyń z drobiu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Budyń z drobiu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Budyń z drobiu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej