Paella z krewetkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Paella z krewetkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 łyżki

2 sztuki

null

1 sztuka

200 gramów

2 łyżki

null szczypt

4 sztuki

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż gotuj w osolonej wodzie przez 20 minut, a następnie odcedź.

Krok 2

W tym czasie rozmroź groszek, cebulę i chili posiekaj, a pomidora pokrój na kostkę. Krewetki obierz ze skorupek i usuń czarną żyłkę.

Krok 3

Na rozgrzany olej wrzuć cebulę i krewetki i smaż przez 5 minut.

Krok 4

Teraz dodaj chili, sól oraz sok z cytryny. Wymieszaj i dorzuć ryż, groszek, pomidory oraz szafran.

Krok 5

Znowu przypraw i podgrzewaj przez chwilę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Paella z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Paella z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Paella z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Paella z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Paella z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Paella z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Paella z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Paella z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Mazurek miodowo-orzechowy
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej