Paella z krewetkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 łyżki

2 sztuki

null

1 sztuka

200 gramów

2 łyżki

null szczypt

4 sztuki

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż gotuj w osolonej wodzie przez 20 minut, a następnie odcedź.

Krok 2

W tym czasie rozmroź groszek, cebulę i chili posiekaj, a pomidora pokrój na kostkę. Krewetki obierz ze skorupek i usuń czarną żyłkę.

Krok 3

Na rozgrzany olej wrzuć cebulę i krewetki i smaż przez 5 minut.

Krok 4

Teraz dodaj chili, sól oraz sok z cytryny. Wymieszaj i dorzuć ryż, groszek, pomidory oraz szafran.

Krok 5

Znowu przypraw i podgrzewaj przez chwilę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Paella z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Paella z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Paella z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Paella z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Paella z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Paella z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Paella z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej