Paella z krewetkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Paella z krewetkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 łyżki

2 sztuki

null

1 sztuka

200 gramów

2 łyżki

null szczypt

4 sztuki

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż gotuj w osolonej wodzie przez 20 minut, a następnie odcedź.

Krok 2

W tym czasie rozmroź groszek, cebulę i chili posiekaj, a pomidora pokrój na kostkę. Krewetki obierz ze skorupek i usuń czarną żyłkę.

Krok 3

Na rozgrzany olej wrzuć cebulę i krewetki i smaż przez 5 minut.

Krok 4

Teraz dodaj chili, sól oraz sok z cytryny. Wymieszaj i dorzuć ryż, groszek, pomidory oraz szafran.

Krok 5

Znowu przypraw i podgrzewaj przez chwilę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Paella z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Paella z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Paella z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Paella z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Paella z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Paella z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Paella z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Paella z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej