Paella z krewetkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Paella z krewetkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 łyżki

2 sztuki

null

1 sztuka

200 gramów

2 łyżki

null szczypt

4 sztuki

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż gotuj w osolonej wodzie przez 20 minut, a następnie odcedź.

Krok 2

W tym czasie rozmroź groszek, cebulę i chili posiekaj, a pomidora pokrój na kostkę. Krewetki obierz ze skorupek i usuń czarną żyłkę.

Krok 3

Na rozgrzany olej wrzuć cebulę i krewetki i smaż przez 5 minut.

Krok 4

Teraz dodaj chili, sól oraz sok z cytryny. Wymieszaj i dorzuć ryż, groszek, pomidory oraz szafran.

Krok 5

Znowu przypraw i podgrzewaj przez chwilę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Paella z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Paella z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Paella z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Paella z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Paella z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Paella z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Paella z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Paella z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej