
Składniki
1 szczypta
2 łyżki
0.5 sztuki
1 szczypta
1 sztuka
1 sztuka
150 gramów
1 łyżka
0.5 sztuki
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rzodkiewkę, ogórka i cebulę oczyść, a następnie pokrój w plastry. Paprykę pokrój w paski.
Krok 2
Połącz wszystkie składniki z sosem sałatkowym.
Krok 3
Ser roznieć widelcem. Dodaj koperek i śmietanę.
Krok 4
Dokładnie wymieszaj, po czym dopraw solą i pieprzem. Uformuj małe kulki.

Dobra rada:
Brak pomysłu na surówkę? Starta biała rzodkiew może śmiało wystąpić w tej roli. Jej przygotowanie nie wymaga wiele czasu i wysiłku, wystarczy dokładnie ją umyć.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej