Biała rzodkiew z kulkami serowymi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Biała rzodkiew z kulkami serowymi

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

2 łyżki

0.5 sztuki

1 szczypta

1 sztuka

1 sztuka

150 gramów

1 łyżka

0.5 sztuki

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rzodkiewkę, ogórka i cebulę oczyść, a następnie pokrój w plastry. Paprykę pokrój w paski.

Krok 2

Połącz wszystkie składniki z sosem sałatkowym.

Krok 3

Ser roznieć widelcem. Dodaj koperek i śmietanę.

Krok 4

Dokładnie wymieszaj, po czym dopraw solą i pieprzem. Uformuj małe kulki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Brak pomysłu na surówkę? Starta biała rzodkiew może śmiało wystąpić w tej roli. Jej przygotowanie nie wymaga wiele czasu i wysiłku, wystarczy dokładnie ją umyć.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Biała rzodkiew z kulkami serowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Biała rzodkiew z kulkami serowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Biała rzodkiew z kulkami serowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Biała rzodkiew z kulkami serowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Biała rzodkiew z kulkami serowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Biała rzodkiew z kulkami serowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Biała rzodkiew z kulkami serowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Biała rzodkiew z kulkami serowymi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Pomidory z mozzarellą
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej