Biała rzodkiew z kulkami serowymi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Biała rzodkiew z kulkami serowymi

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

2 łyżki

0.5 sztuki

1 szczypta

1 sztuka

1 sztuka

150 gramów

1 łyżka

0.5 sztuki

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rzodkiewkę, ogórka i cebulę oczyść, a następnie pokrój w plastry. Paprykę pokrój w paski.

Krok 2

Połącz wszystkie składniki z sosem sałatkowym.

Krok 3

Ser roznieć widelcem. Dodaj koperek i śmietanę.

Krok 4

Dokładnie wymieszaj, po czym dopraw solą i pieprzem. Uformuj małe kulki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Brak pomysłu na surówkę? Starta biała rzodkiew może śmiało wystąpić w tej roli. Jej przygotowanie nie wymaga wiele czasu i wysiłku, wystarczy dokładnie ją umyć.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Biała rzodkiew z kulkami serowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Biała rzodkiew z kulkami serowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Biała rzodkiew z kulkami serowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Biała rzodkiew z kulkami serowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Biała rzodkiew z kulkami serowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Biała rzodkiew z kulkami serowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Biała rzodkiew z kulkami serowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Biała rzodkiew z kulkami serowymi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej