
Składniki
1 szczypta
2 łyżki
0.5 sztuki
1 szczypta
1 sztuka
1 sztuka
150 gramów
1 łyżka
0.5 sztuki
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rzodkiewkę, ogórka i cebulę oczyść, a następnie pokrój w plastry. Paprykę pokrój w paski.
Krok 2
Połącz wszystkie składniki z sosem sałatkowym.
Krok 3
Ser roznieć widelcem. Dodaj koperek i śmietanę.
Krok 4
Dokładnie wymieszaj, po czym dopraw solą i pieprzem. Uformuj małe kulki.

Dobra rada:
Brak pomysłu na surówkę? Starta biała rzodkiew może śmiało wystąpić w tej roli. Jej przygotowanie nie wymaga wiele czasu i wysiłku, wystarczy dokładnie ją umyć.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej