Biała rzodkiew z kulkami serowymi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Biała rzodkiew z kulkami serowymi

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

2 łyżki

0.5 sztuki

1 szczypta

1 sztuka

1 sztuka

150 gramów

1 łyżka

0.5 sztuki

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rzodkiewkę, ogórka i cebulę oczyść, a następnie pokrój w plastry. Paprykę pokrój w paski.

Krok 2

Połącz wszystkie składniki z sosem sałatkowym.

Krok 3

Ser roznieć widelcem. Dodaj koperek i śmietanę.

Krok 4

Dokładnie wymieszaj, po czym dopraw solą i pieprzem. Uformuj małe kulki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Brak pomysłu na surówkę? Starta biała rzodkiew może śmiało wystąpić w tej roli. Jej przygotowanie nie wymaga wiele czasu i wysiłku, wystarczy dokładnie ją umyć.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Biała rzodkiew z kulkami serowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Biała rzodkiew z kulkami serowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Biała rzodkiew z kulkami serowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Biała rzodkiew z kulkami serowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Biała rzodkiew z kulkami serowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Biała rzodkiew z kulkami serowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Biała rzodkiew z kulkami serowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Biała rzodkiew z kulkami serowymi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej