Schab w sosie porowo-serowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Schab w sosie porowo-serowym

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

250 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Schab pokrój w plastry mniej więcej 1,5 centymetrowe. Kotlety podsmaż na rozgrzanej oliwie z każdej strony po 1 minucie.

Krok 2

Przyrumieniony schab przełóż do żaroodpornego naczynia posmarowanego oliwą.

Krok 3

Pora pokrój w plastry i podsmażyć na patelni.

Krok 4

W szklance gorącej wody rozpuść Bulion na włoszczyźnie Knorr. Podawaj z makaronem.

Krok 5

Do schabu dodaj pora i zalej bulionem. Piecz 20 minut w 190stopniach.

Krok 6

Pod koniec pieczenia posyp wszystko serem gorgonzola. Piecz około 10 minut w 190stopniach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Schab w sosie porowo-serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Schab w sosie porowo-serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Schab w sosie porowo-serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Schab w sosie porowo-serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Schab w sosie porowo-serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Schab w sosie porowo-serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Schab w sosie porowo-serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Schab w sosie porowo-serowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej