
Składniki
1 kilogram
1 sztuka
250 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Schab pokrój w plastry mniej więcej 1,5 centymetrowe. Kotlety podsmaż na rozgrzanej oliwie z każdej strony po 1 minucie.
Krok 2
Przyrumieniony schab przełóż do żaroodpornego naczynia posmarowanego oliwą.
Krok 3
Pora pokrój w plastry i podsmażyć na patelni.
Krok 4
W szklance gorącej wody rozpuść Bulion na włoszczyźnie Knorr. Podawaj z makaronem.
Krok 5
Do schabu dodaj pora i zalej bulionem. Piecz 20 minut w 190stopniach.
Krok 6
Pod koniec pieczenia posyp wszystko serem gorgonzola. Piecz około 10 minut w 190stopniach.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej