
Składniki
1 kilogram
1 sztuka
250 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Schab pokrój w plastry mniej więcej 1,5 centymetrowe. Kotlety podsmaż na rozgrzanej oliwie z każdej strony po 1 minucie.
Krok 2
Przyrumieniony schab przełóż do żaroodpornego naczynia posmarowanego oliwą.
Krok 3
Pora pokrój w plastry i podsmażyć na patelni.
Krok 4
W szklance gorącej wody rozpuść Bulion na włoszczyźnie Knorr. Podawaj z makaronem.
Krok 5
Do schabu dodaj pora i zalej bulionem. Piecz 20 minut w 190stopniach.
Krok 6
Pod koniec pieczenia posyp wszystko serem gorgonzola. Piecz około 10 minut w 190stopniach.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej