Schab w sosie porowo-serowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Schab w sosie porowo-serowym

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

250 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Schab pokrój w plastry mniej więcej 1,5 centymetrowe. Kotlety podsmaż na rozgrzanej oliwie z każdej strony po 1 minucie.

Krok 2

Przyrumieniony schab przełóż do żaroodpornego naczynia posmarowanego oliwą.

Krok 3

Pora pokrój w plastry i podsmażyć na patelni.

Krok 4

W szklance gorącej wody rozpuść Bulion na włoszczyźnie Knorr. Podawaj z makaronem.

Krok 5

Do schabu dodaj pora i zalej bulionem. Piecz 20 minut w 190stopniach.

Krok 6

Pod koniec pieczenia posyp wszystko serem gorgonzola. Piecz około 10 minut w 190stopniach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Schab w sosie porowo-serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Schab w sosie porowo-serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Schab w sosie porowo-serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Schab w sosie porowo-serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Schab w sosie porowo-serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Schab w sosie porowo-serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Schab w sosie porowo-serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Schab w sosie porowo-serowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Kremowa zupa kukurydziana
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Królowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne. Nie zwlekajcie – weźcie go na kulinarny warsztat, gdy tylko te przysmaki pojawią się na straganach.

Czytaj więcej

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej