Schab w sosie porowo-serowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Schab w sosie porowo-serowym

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

250 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Schab pokrój w plastry mniej więcej 1,5 centymetrowe. Kotlety podsmaż na rozgrzanej oliwie z każdej strony po 1 minucie.

Krok 2

Przyrumieniony schab przełóż do żaroodpornego naczynia posmarowanego oliwą.

Krok 3

Pora pokrój w plastry i podsmażyć na patelni.

Krok 4

W szklance gorącej wody rozpuść Bulion na włoszczyźnie Knorr. Podawaj z makaronem.

Krok 5

Do schabu dodaj pora i zalej bulionem. Piecz 20 minut w 190stopniach.

Krok 6

Pod koniec pieczenia posyp wszystko serem gorgonzola. Piecz około 10 minut w 190stopniach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Schab w sosie porowo-serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Schab w sosie porowo-serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Schab w sosie porowo-serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Schab w sosie porowo-serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Schab w sosie porowo-serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Schab w sosie porowo-serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Schab w sosie porowo-serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Schab w sosie porowo-serowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
13 osób ogląda przepis:
Knedle serowe
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej