
Składniki
1 kilogram
1 sztuka
250 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Schab pokrój w plastry mniej więcej 1,5 centymetrowe. Kotlety podsmaż na rozgrzanej oliwie z każdej strony po 1 minucie.
Krok 2
Przyrumieniony schab przełóż do żaroodpornego naczynia posmarowanego oliwą.
Krok 3
Pora pokrój w plastry i podsmażyć na patelni.
Krok 4
W szklance gorącej wody rozpuść Bulion na włoszczyźnie Knorr. Podawaj z makaronem.
Krok 5
Do schabu dodaj pora i zalej bulionem. Piecz 20 minut w 190stopniach.
Krok 6
Pod koniec pieczenia posyp wszystko serem gorgonzola. Piecz około 10 minut w 190stopniach.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































