Schab w sosie porowo-serowym

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

250 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Schab pokrój w plastry mniej więcej 1,5 centymetrowe. Kotlety podsmaż na rozgrzanej oliwie z każdej strony po 1 minucie.

Krok 2

Przyrumieniony schab przełóż do żaroodpornego naczynia posmarowanego oliwą.

Krok 3

Pora pokrój w plastry i podsmażyć na patelni.

Krok 4

W szklance gorącej wody rozpuść Bulion na włoszczyźnie Knorr. Podawaj z makaronem.

Krok 5

Do schabu dodaj pora i zalej bulionem. Piecz 20 minut w 190stopniach.

Krok 6

Pod koniec pieczenia posyp wszystko serem gorgonzola. Piecz około 10 minut w 190stopniach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Schab w sosie porowo-serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Schab w sosie porowo-serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Schab w sosie porowo-serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Schab w sosie porowo-serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Schab w sosie porowo-serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Schab w sosie porowo-serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Schab w sosie porowo-serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej