Schab duszony z marchewką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Schab duszony z marchewką

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 plastry

2 sztuki

1 szczypta

1 łyżeczka

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Plastry schabu wkładaj pojedynczo do worka foliowego i roztłucz tłuczkiem do mięsa.

Krok 2

Na patelnię parową wlej oliwę i 2 łyżki wody. Ułóż schab, a na nim obrane i pokrojone na plastry marchewki. Posyp rozkruszoną kostką czosnkową i pieprzem.

Krok 3

Przykryj pokrywką i smaż na małym ogniu przez 20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Schab duszony z marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Schab duszony z marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Schab duszony z marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Schab duszony z marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Schab duszony z marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Schab duszony z marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Schab duszony z marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Schab duszony z marchewką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Schab po meksykańsku
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej