Składniki
4 plastry
2 sztuki
1 szczypta
1 łyżeczka
0.5 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Plastry schabu wkładaj pojedynczo do worka foliowego i roztłucz tłuczkiem do mięsa.
Krok 2
Na patelnię parową wlej oliwę i 2 łyżki wody. Ułóż schab, a na nim obrane i pokrojone na plastry marchewki. Posyp rozkruszoną kostką czosnkową i pieprzem.
Krok 3
Przykryj pokrywką i smaż na małym ogniu przez 20 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcej