Schab duszony z marchewką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Schab duszony z marchewką

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 plastry

2 sztuki

1 szczypta

1 łyżeczka

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Plastry schabu wkładaj pojedynczo do worka foliowego i roztłucz tłuczkiem do mięsa.

Krok 2

Na patelnię parową wlej oliwę i 2 łyżki wody. Ułóż schab, a na nim obrane i pokrojone na plastry marchewki. Posyp rozkruszoną kostką czosnkową i pieprzem.

Krok 3

Przykryj pokrywką i smaż na małym ogniu przez 20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Schab duszony z marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Schab duszony z marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Schab duszony z marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Schab duszony z marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Schab duszony z marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Schab duszony z marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Schab duszony z marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Schab duszony z marchewką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej