Schab duszony z marchewką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Schab duszony z marchewką

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 plastry

2 sztuki

1 szczypta

1 łyżeczka

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Plastry schabu wkładaj pojedynczo do worka foliowego i roztłucz tłuczkiem do mięsa.

Krok 2

Na patelnię parową wlej oliwę i 2 łyżki wody. Ułóż schab, a na nim obrane i pokrojone na plastry marchewki. Posyp rozkruszoną kostką czosnkową i pieprzem.

Krok 3

Przykryj pokrywką i smaż na małym ogniu przez 20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Schab duszony z marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Schab duszony z marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Schab duszony z marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Schab duszony z marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Schab duszony z marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Schab duszony z marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Schab duszony z marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Schab duszony z marchewką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Schab po meksykańsku
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej