Marchewki w plastrach boczku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Marchewki w plastrach boczku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
189 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

54 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 pęczek

2 szklanki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozpuść kostkę Rosołu z kury Knorr w 2 szklankach wrzątku.

Krok 2

Umyj marchewki, oskrob delikatnie i obgotuj chwilę w rosole.

Krok 3

Ułóż obgotowane marchewki na gorącym ruszcie grilla i opiekaj przez parę minut z każdej strony.

Krok 4

Wypiecz dobrze boczek na grillu z każdej strony. Owijaj nim marchewki i pozostaw na chwilę na grillu, żeby warzywa przeszły smakiem i zapachem boczku.

przepisy.pl

Dobra rada:

Podawaj z sosami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Marchewki w plastrach boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Marchewki w plastrach boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Marchewki w plastrach boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Marchewki w plastrach boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Marchewki w plastrach boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Marchewki w plastrach boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Marchewki w plastrach boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Marchewki w plastrach boczku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Marchewki w plastrach boczkuMarchewki w plastrach boczku

Rozpuść kostkę Rosołu z kury Knorr w 2 szklankach wrzątku.