Marchewki w plastrach boczku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Marchewki w plastrach boczku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
189 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

54 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 pęczek

2 szklanki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozpuść kostkę Rosołu z kury Knorr w 2 szklankach wrzątku.

Krok 2

Umyj marchewki, oskrob delikatnie i obgotuj chwilę w rosole.

Krok 3

Ułóż obgotowane marchewki na gorącym ruszcie grilla i opiekaj przez parę minut z każdej strony.

Krok 4

Wypiecz dobrze boczek na grillu z każdej strony. Owijaj nim marchewki i pozostaw na chwilę na grillu, żeby warzywa przeszły smakiem i zapachem boczku.

przepisy.pl

Dobra rada:

Podawaj z sosami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Marchewki w plastrach boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Marchewki w plastrach boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Marchewki w plastrach boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Marchewki w plastrach boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Marchewki w plastrach boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Marchewki w plastrach boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Marchewki w plastrach boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Marchewki w plastrach boczku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Marchewki w plastrach boczkuMarchewki w plastrach boczku

Rozpuść kostkę Rosołu z kury Knorr w 2 szklankach wrzątku.