Marchewki w plastrach boczku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Marchewki w plastrach boczku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
189 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

54 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 pęczek

2 szklanki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozpuść kostkę Rosołu z kury Knorr w 2 szklankach wrzątku.

Krok 2

Umyj marchewki, oskrob delikatnie i obgotuj chwilę w rosole.

Krok 3

Ułóż obgotowane marchewki na gorącym ruszcie grilla i opiekaj przez parę minut z każdej strony.

Krok 4

Wypiecz dobrze boczek na grillu z każdej strony. Owijaj nim marchewki i pozostaw na chwilę na grillu, żeby warzywa przeszły smakiem i zapachem boczku.

przepisy.pl

Dobra rada:

Podawaj z sosami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Marchewki w plastrach boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Marchewki w plastrach boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Marchewki w plastrach boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Marchewki w plastrach boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Marchewki w plastrach boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Marchewki w plastrach boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Marchewki w plastrach boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Marchewki w plastrach boczku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Marchewki w plastrach boczkuMarchewki w plastrach boczku

Rozpuść kostkę Rosołu z kury Knorr w 2 szklankach wrzątku.