
Składniki
1 pęczek
2 szklanki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozpuść kostkę Rosołu z kury Knorr w 2 szklankach wrzątku.
Krok 2
Umyj marchewki, oskrob delikatnie i obgotuj chwilę w rosole.
Krok 3
Ułóż obgotowane marchewki na gorącym ruszcie grilla i opiekaj przez parę minut z każdej strony.
Krok 4
Wypiecz dobrze boczek na grillu z każdej strony. Owijaj nim marchewki i pozostaw na chwilę na grillu, żeby warzywa przeszły smakiem i zapachem boczku.

Dobra rada:
Podawaj z sosami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej