
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżki
750 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyte mięso ugotuj z dodatkiem Rosołu szlachetnego drobiowo-wołowego Knorr.
Krok 3
Ostudź litr wywaru - wsyp żelatynę - pozostaw do napęcznienia. Podgrzewając rosół rozpuść całkowicie żelatynę.
Krok 4
Zmielone mięso włóż do tężejącej galarety, dodaj posiekany czosnek i wymiesza. Dopraw pieprzem.
Krok 2
Mięso zmiel w maszynce.
Krok 5
Formę wyłóż folią spożywczą i przełóż masę mięsną. włóż do lodówki do stężenia.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Rosół szlachetny drobiowo-wołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej