Antrykot gotowany w galarecie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Antrykot gotowany w galarecie

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

750 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyte mięso ugotuj z dodatkiem Rosołu szlachetnego drobiowo-wołowego Knorr.

Krok 3

Ostudź litr wywaru - wsyp żelatynę - pozostaw do napęcznienia. Podgrzewając rosół rozpuść całkowicie żelatynę.

Krok 4

Zmielone mięso włóż do tężejącej galarety, dodaj posiekany czosnek i wymiesza. Dopraw pieprzem.

Krok 2

Mięso zmiel w maszynce.

Krok 5

Formę wyłóż folią spożywczą i przełóż masę mięsną. włóż do lodówki do stężenia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Antrykot gotowany w galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Antrykot gotowany w galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Antrykot gotowany w galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Antrykot gotowany w galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Antrykot gotowany w galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Antrykot gotowany w galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Antrykot gotowany w galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Antrykot gotowany w galarecie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sałatka gyros z makaronem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej