Antrykot gotowany w galarecie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Antrykot gotowany w galarecie

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

750 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyte mięso ugotuj z dodatkiem Rosołu szlachetnego drobiowo-wołowego Knorr.

Krok 3

Ostudź litr wywaru - wsyp żelatynę - pozostaw do napęcznienia. Podgrzewając rosół rozpuść całkowicie żelatynę.

Krok 4

Zmielone mięso włóż do tężejącej galarety, dodaj posiekany czosnek i wymiesza. Dopraw pieprzem.

Krok 2

Mięso zmiel w maszynce.

Krok 5

Formę wyłóż folią spożywczą i przełóż masę mięsną. włóż do lodówki do stężenia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Antrykot gotowany w galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Antrykot gotowany w galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Antrykot gotowany w galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Antrykot gotowany w galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Antrykot gotowany w galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Antrykot gotowany w galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Antrykot gotowany w galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Antrykot gotowany w galarecie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Ostra zapiekanka
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!

Czytaj więcej

Łagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!

Czytaj więcej