Antrykot gotowany w galarecie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Antrykot gotowany w galarecie

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

750 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyte mięso ugotuj z dodatkiem Rosołu szlachetnego drobiowo-wołowego Knorr.

Krok 3

Ostudź litr wywaru - wsyp żelatynę - pozostaw do napęcznienia. Podgrzewając rosół rozpuść całkowicie żelatynę.

Krok 4

Zmielone mięso włóż do tężejącej galarety, dodaj posiekany czosnek i wymiesza. Dopraw pieprzem.

Krok 2

Mięso zmiel w maszynce.

Krok 5

Formę wyłóż folią spożywczą i przełóż masę mięsną. włóż do lodówki do stężenia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Antrykot gotowany w galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Antrykot gotowany w galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Antrykot gotowany w galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Antrykot gotowany w galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Antrykot gotowany w galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Antrykot gotowany w galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Antrykot gotowany w galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Antrykot gotowany w galarecie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
16 osób ogląda przepis:
Moczka śląska
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej