
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżki
750 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyte mięso ugotuj z dodatkiem Rosołu szlachetnego drobiowo-wołowego Knorr.
Krok 3
Ostudź litr wywaru - wsyp żelatynę - pozostaw do napęcznienia. Podgrzewając rosół rozpuść całkowicie żelatynę.
Krok 4
Zmielone mięso włóż do tężejącej galarety, dodaj posiekany czosnek i wymiesza. Dopraw pieprzem.
Krok 2
Mięso zmiel w maszynce.
Krok 5
Formę wyłóż folią spożywczą i przełóż masę mięsną. włóż do lodówki do stężenia.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Rosół szlachetny drobiowo-wołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej