Antrykot gotowany w galarecie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Antrykot gotowany w galarecie

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

750 gramów

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyte mięso ugotuj z dodatkiem Rosołu szlachetnego drobiowo-wołowego Knorr.

Krok 3

Ostudź litr wywaru - wsyp żelatynę - pozostaw do napęcznienia. Podgrzewając rosół rozpuść całkowicie żelatynę.

Krok 4

Zmielone mięso włóż do tężejącej galarety, dodaj posiekany czosnek i wymiesza. Dopraw pieprzem.

Krok 2

Mięso zmiel w maszynce.

Krok 5

Formę wyłóż folią spożywczą i przełóż masę mięsną. włóż do lodówki do stężenia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Antrykot gotowany w galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Antrykot gotowany w galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Antrykot gotowany w galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Antrykot gotowany w galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Antrykot gotowany w galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Antrykot gotowany w galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Antrykot gotowany w galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Antrykot gotowany w galarecie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej