Antrykot gotowany w galarecie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Antrykot gotowany w galarecie

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

750 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyte mięso ugotuj z dodatkiem Rosołu szlachetnego drobiowo-wołowego Knorr.

Krok 3

Ostudź litr wywaru - wsyp żelatynę - pozostaw do napęcznienia. Podgrzewając rosół rozpuść całkowicie żelatynę.

Krok 4

Zmielone mięso włóż do tężejącej galarety, dodaj posiekany czosnek i wymiesza. Dopraw pieprzem.

Krok 2

Mięso zmiel w maszynce.

Krok 5

Formę wyłóż folią spożywczą i przełóż masę mięsną. włóż do lodówki do stężenia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Antrykot gotowany w galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Antrykot gotowany w galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Antrykot gotowany w galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Antrykot gotowany w galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Antrykot gotowany w galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Antrykot gotowany w galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Antrykot gotowany w galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Antrykot gotowany w galarecie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej