Jajka na boczku z zielonym groszkiem – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jajka na boczku i zielonym groszku

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 sztuki

200 mililitrów

null

1 sztuka

100 gramów

0.5 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Boczek pokrój w paski. Cebulę obierz, pokrój w półplastry i podsmaż z boczkiem.

Krok 2

Odcedzony groszek wymieszaj ze śmietaną i pieprzem. Włóż do 4 małych foremek do zapiekania.

Krok 3

Na środku każdej zrób dołek i wbij jajko. Dokoła jajka ułóż boczek z cebulą.

Krok 4

Całość oprósz skruszoną Mini kostką Pietruszka Knorr i pieprzem. Piecz 5 minut w 200 stopniach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajka na boczku i zielonym groszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajka na boczku i zielonym groszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajka na boczku i zielonym groszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajka na boczku i zielonym groszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajka na boczku i zielonym groszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajka na boczku i zielonym groszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajka na boczku i zielonym groszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jajka na boczku i zielonym groszku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?

Czytaj więcej