
Składniki
1 sztuka
4 sztuki
200 mililitrów
null
1 sztuka
100 gramów
0.5 opakowania
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Boczek pokrój w paski. Cebulę obierz, pokrój w półplastry i podsmaż z boczkiem.
Krok 2
Odcedzony groszek wymieszaj ze śmietaną i pieprzem. Włóż do 4 małych foremek do zapiekania.
Krok 3
Na środku każdej zrób dołek i wbij jajko. Dokoła jajka ułóż boczek z cebulą.
Krok 4
Całość oprósz skruszoną Mini kostką Pietruszka Knorr i pieprzem. Piecz 5 minut w 200 stopniach.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej