Jajka na boczku z zielonym groszkiem – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jajka na boczku i zielonym groszku

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

1 sztuka

1 sztuka

0.5 opakowania

200 mililitrów

4 sztuki

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Boczek pokrój w paski. Cebulę obierz, pokrój w półplastry i podsmaż z boczkiem.

Krok 2

Odcedzony groszek wymieszaj ze śmietaną i pieprzem. Włóż do 4 małych foremek do zapiekania.

Krok 3

Na środku każdej zrób dołek i wbij jajko. Dokoła jajka ułóż boczek z cebulą.

Krok 4

Całość oprósz skruszoną Mini kostką Pietruszka Knorr i pieprzem. Piecz 5 minut w 200 stopniach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajka na boczku i zielonym groszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajka na boczku i zielonym groszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajka na boczku i zielonym groszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajka na boczku i zielonym groszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajka na boczku i zielonym groszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajka na boczku i zielonym groszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajka na boczku i zielonym groszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jajka na boczku i zielonym groszku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
8 osób ogląda przepis:
Bogracz z pieczarką
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej