
Składniki
100 gramów
1 sztuka
1 sztuka
0.5 opakowania
200 mililitrów
4 sztuki
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Boczek pokrój w paski. Cebulę obierz, pokrój w półplastry i podsmaż z boczkiem.
Krok 2
Odcedzony groszek wymieszaj ze śmietaną i pieprzem. Włóż do 4 małych foremek do zapiekania.
Krok 3
Na środku każdej zrób dołek i wbij jajko. Dokoła jajka ułóż boczek z cebulą.
Krok 4
Całość oprósz skruszoną Mini kostką Pietruszka Knorr i pieprzem. Piecz 5 minut w 200 stopniach.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPełna składników odżywczych i chrupiąca – taka powinna być idealna fasolka szparagowa. Kluczowy okazuje się proces gotowania. Sprawdź nasze porady i ciesz się fasolką w jej najsmaczniejszym wydaniu.
Czytaj więcejSoczysty, orzeźwiający, idealny na lato – taki właśnie jest arbuz! Czy wiesz, jak pokroić arbuza, by nie zrobić zbędnego bałaganu w kuchni? Jest na to, co najmniej kilka sprytnych sposobów.
Czytaj więcej