Treściwy omlecik przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Treściwy omlecik

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

4 łyżki

1 sztuka

5 sztuk

1 łyżka

1 sztuka

null

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na patelni ułóż pokrojone w plasterki ziemniaki. Na nich poukładaj pokrojoną w plasterki cebulę. Duś pod przykryciem.

Krok 2

Po około 10 minutach na cebulę poukładaj kawałki wędliny i pokrojone pomidory. Duś 10 minut.

Krok 3

Jajka roztrzep, dopraw skruszoną Mini kostką Czosnek Knorr i pieprzem.

Krok 4

Jajka wylej na duszone warstwy i czekaj aż się zetnie. Posyp szczypiorkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Treściwy omlecik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Treściwy omlecik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Treściwy omlecik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Treściwy omlecik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Treściwy omlecik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Treściwy omlecik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Treściwy omlecik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Treściwy omlecik - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Makaron sojowy z warzywami
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej