Treściwy omlecik przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Treściwy omlecik

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

4 łyżki

1 sztuka

5 sztuk

1 łyżka

1 sztuka

null

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na patelni ułóż pokrojone w plasterki ziemniaki. Na nich poukładaj pokrojoną w plasterki cebulę. Duś pod przykryciem.

Krok 2

Po około 10 minutach na cebulę poukładaj kawałki wędliny i pokrojone pomidory. Duś 10 minut.

Krok 3

Jajka roztrzep, dopraw skruszoną Mini kostką Czosnek Knorr i pieprzem.

Krok 4

Jajka wylej na duszone warstwy i czekaj aż się zetnie. Posyp szczypiorkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Treściwy omlecik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Treściwy omlecik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Treściwy omlecik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Treściwy omlecik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Treściwy omlecik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Treściwy omlecik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Treściwy omlecik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Treściwy omlecik - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
28 osób ogląda przepis:
Murzynek
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej