
Składniki
2 sztuki
1 szklanka
3 szklanki
100 gramów
1 łyżeczka
1 sztuka
2 łyżki
1 szklanka
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozgrzej piekarnik do temp. 180 st. Wymieszaj wszystkie suche składniki w dużej misce.
Krok 2
Następnie ubij jajka w osobnym naczyniu.
Krok 3
Masło roztop i wystudź.
Krok 4
Krówki pokrój w małe kawałki. Dodaj do suchych składników.
Krok 5
Jajka połącz z masłem i miodem. Następnie dodaj do mąki i wymieszaja. Dodaj umyte maliny i delikatnie wymieszaj (masa nie może być gładka). Całość skrop sokiem z cytryny.
Krok 6
Masę nałóż do papilotek na mufinki, wypełniając je do 3/4 wysokości. Piecz ok. 15-25 min. Podawaj z lodami waniliowymi.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej