Mufinki malinowo-krówkowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mufinki malinowo-krówkowe

Autor: Karolina Szymczak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
15 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 szklanka

3 szklanki

100 gramów

1 łyżeczka

1 sztuka

2 łyżki

1 szklanka

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozgrzej piekarnik do temp. 180 st. Wymieszaj wszystkie suche składniki w dużej misce.

Krok 2

Następnie ubij jajka w osobnym naczyniu.

Krok 3

Masło roztop i wystudź.

Krok 4

Krówki pokrój w małe kawałki. Dodaj do suchych składników.

Krok 5

Jajka połącz z masłem i miodem. Następnie dodaj do mąki i wymieszaja. Dodaj umyte maliny i delikatnie wymieszaj (masa nie może być gładka). Całość skrop sokiem z cytryny.

Krok 6

Masę nałóż do papilotek na mufinki, wypełniając je do 3/4 wysokości. Piecz ok. 15-25 min. Podawaj z lodami waniliowymi.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mufinki malinowo-krówkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mufinki malinowo-krówkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mufinki malinowo-krówkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mufinki malinowo-krówkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mufinki malinowo-krówkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mufinki malinowo-krówkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mufinki malinowo-krówkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mufinki malinowo-krówkowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Bigos
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej