
Składniki
2 sztuki
1 szklanka
3 szklanki
100 gramów
1 łyżeczka
1 sztuka
2 łyżki
1 szklanka
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozgrzej piekarnik do temp. 180 st. Wymieszaj wszystkie suche składniki w dużej misce.
Krok 2
Następnie ubij jajka w osobnym naczyniu.
Krok 3
Masło roztop i wystudź.
Krok 4
Krówki pokrój w małe kawałki. Dodaj do suchych składników.
Krok 5
Jajka połącz z masłem i miodem. Następnie dodaj do mąki i wymieszaja. Dodaj umyte maliny i delikatnie wymieszaj (masa nie może być gładka). Całość skrop sokiem z cytryny.
Krok 6
Masę nałóż do papilotek na mufinki, wypełniając je do 3/4 wysokości. Piecz ok. 15-25 min. Podawaj z lodami waniliowymi.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej