Mufinki malinowo-krówkowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mufinki malinowo-krówkowe

Autor: Karolina Szymczak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
15 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 szklanka

3 szklanki

100 gramów

1 łyżeczka

1 sztuka

2 łyżki

1 szklanka

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozgrzej piekarnik do temp. 180 st. Wymieszaj wszystkie suche składniki w dużej misce.

Krok 2

Następnie ubij jajka w osobnym naczyniu.

Krok 3

Masło roztop i wystudź.

Krok 4

Krówki pokrój w małe kawałki. Dodaj do suchych składników.

Krok 5

Jajka połącz z masłem i miodem. Następnie dodaj do mąki i wymieszaja. Dodaj umyte maliny i delikatnie wymieszaj (masa nie może być gładka). Całość skrop sokiem z cytryny.

Krok 6

Masę nałóż do papilotek na mufinki, wypełniając je do 3/4 wysokości. Piecz ok. 15-25 min. Podawaj z lodami waniliowymi.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mufinki malinowo-krówkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mufinki malinowo-krówkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mufinki malinowo-krówkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mufinki malinowo-krówkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mufinki malinowo-krówkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mufinki malinowo-krówkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mufinki malinowo-krówkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mufinki malinowo-krówkowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Zrazy zawijane
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej