Śledzie marynowane w oleju i ziołach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Śledzie marynowane w oleju i ziołach

Autor: anek anek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

40 osób wydrukowało

Pobierz pdf

37 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szklanka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Śledzie namoczyć na noc, obrać ze skóry, oczyścić z ości.

Krok 2

Listek laurowy pokruszyć, wymieszać z pieprzem, majerankiem, papryką, jałowcem i gałką muszkatołową.

Krok 3

Cebule obrać. Jedną pokroić w plastry, drugą posiekać i zeszklić na łyżce oleju.

Krok 4

Cytrynę sparzyć, zetrzeć skórkę, wycisnąć sok. Czosnek obrać, posiekać, rozetrzeć z 1/2 łyżeczką soli.

Krok 5

Olej wymieszać z czosnkiem, sokiem i skórką z cytryny, dodać przesmażoną cebulę. Śledzie i świeżą cebulę ułożyć w naczyniu, przesypując przyprawami, zalać olejem. Przykryć, odstawić na 2-3 dni w chłodne miejsce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śledzie marynowane w oleju i ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śledzie marynowane w oleju i ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śledzie marynowane w oleju i ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śledzie marynowane w oleju i ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śledzie marynowane w oleju i ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śledzie marynowane w oleju i ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śledzie marynowane w oleju i ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Śledzie marynowane w oleju i ziołach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej