Śledzie w koperkowym sosie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Śledzie w koperkowym sosie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

32 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 sztuka

1 pęczek

2 łyżeczki

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety pokrój w paski.

Krok 2

Jabłko obierz i pokrój w kosteczkę.

Krok 3

Koperek posiekaj i wymieszaj ze śmietaną oraz jabłkiem.

Krok 4

Dopraw sos sokiem z cytryny, cukrem i pieprzem. Zalej śledzie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śledzie w koperkowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śledzie w koperkowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śledzie w koperkowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śledzie w koperkowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śledzie w koperkowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śledzie w koperkowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śledzie w koperkowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Śledzie w koperkowym sosie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
9 osób ogląda przepis:
Murzynek z powidłami
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej