
Składniki
1 szklanka
1 sztuka
1 pęczek
2 łyżeczki
5 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety pokrój w paski.
Krok 2
Jabłko obierz i pokrój w kosteczkę.
Krok 3
Koperek posiekaj i wymieszaj ze śmietaną oraz jabłkiem.
Krok 4
Dopraw sos sokiem z cytryny, cukrem i pieprzem. Zalej śledzie.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej