
Składniki
1 szklanka
1 sztuka
1 pęczek
2 łyżeczki
5 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety pokrój w paski.
Krok 2
Jabłko obierz i pokrój w kosteczkę.
Krok 3
Koperek posiekaj i wymieszaj ze śmietaną oraz jabłkiem.
Krok 4
Dopraw sos sokiem z cytryny, cukrem i pieprzem. Zalej śledzie.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej