Pikantne Bolognese z fasolą czerwoną i kukurydzą
średnie
15 osób zapisało

Składniki
1 kilogram
1 sztuka
2 sztuki
2 łyżki
4 łyżki
1 łyżka
1 łyżeczka
3 łyżeczki
300 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozgrzewamy olej na patelni, dodajemy mięso mielone, mieszamy i podsmażamy, dodajemy pokrojoną w kostkę połowę cebuli i zmiażdżone dwa ząbki czosnku, podsmażamy dalej. Zalewamy 200 ml wrzącej wody, dodajemy 1/2 esencji Knorr i dusimy ok. 10 minut
Krok 2
Opakowanie fixu Knorr Pikantne Bolognese z chilli mieszamy z 250 ml wody, dodajemy do mięsa, rozkruszamy jedną mini kostkę pietruszka Knorr i gotujemy 10 minut, przed końcem gotowania dodajemy kukurydze z puszki i czerwoną fasolę.
Krok 3
W garnku z dużą ilością wody i 3 łyżeczkami soli gotujemy makaron, który po ugotowaniu, hartujemy w zimnej wodzie i odcedzamy na durszlaku. Makaron wykładamy na talerze, na środek kładziemy mięso z sosem, oraz wokół rantu. Dekorujemy świeżym listkiem bazylii.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Pikantne Bolognese z chili Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSłodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.
Czytaj więcejKrólowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne.
Czytaj więcej