Pikantne Bolognese z fasolą czerwoną i kukurydzą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantne Bolognese z fasolą czerwoną i kukurydzą

Autor: Piotrek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

2 sztuki

2 łyżki

4 łyżki

1 łyżka

1 łyżeczka

3 łyżeczki

300 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozgrzewamy olej na patelni, dodajemy mięso mielone, mieszamy i podsmażamy, dodajemy pokrojoną w kostkę połowę cebuli i zmiażdżone dwa ząbki czosnku, podsmażamy dalej. Zalewamy 200 ml wrzącej wody, dodajemy 1/2 esencji Knorr i dusimy ok. 10 minut

Krok 2

Opakowanie fixu Knorr Pikantne Bolognese z chilli mieszamy z 250 ml wody, dodajemy do mięsa, rozkruszamy jedną mini kostkę pietruszka Knorr i gotujemy 10 minut, przed końcem gotowania dodajemy kukurydze z puszki i czerwoną fasolę.

Krok 3

W garnku z dużą ilością wody i 3 łyżeczkami soli gotujemy makaron, który po ugotowaniu, hartujemy w zimnej wodzie i odcedzamy na durszlaku. Makaron wykładamy na talerze, na środek kładziemy mięso z sosem, oraz wokół rantu. Dekorujemy świeżym listkiem bazylii.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantne Bolognese z fasolą czerwoną i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantne Bolognese z fasolą czerwoną i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantne Bolognese z fasolą czerwoną i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantne Bolognese z fasolą czerwoną i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantne Bolognese z fasolą czerwoną i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantne Bolognese z fasolą czerwoną i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantne Bolognese z fasolą czerwoną i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantne Bolognese z fasolą czerwoną i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Dewolaje
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

trudne

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej