Pikantne Bolognese z fasolą czerwoną i kukurydzą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantne Bolognese z fasolą czerwoną i kukurydzą

Autor: Piotrek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

2 sztuki

2 łyżki

4 łyżki

1 łyżka

1 łyżeczka

3 łyżeczki

300 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozgrzewamy olej na patelni, dodajemy mięso mielone, mieszamy i podsmażamy, dodajemy pokrojoną w kostkę połowę cebuli i zmiażdżone dwa ząbki czosnku, podsmażamy dalej. Zalewamy 200 ml wrzącej wody, dodajemy 1/2 esencji Knorr i dusimy ok. 10 minut

Krok 2

Opakowanie fixu Knorr Pikantne Bolognese z chilli mieszamy z 250 ml wody, dodajemy do mięsa, rozkruszamy jedną mini kostkę pietruszka Knorr i gotujemy 10 minut, przed końcem gotowania dodajemy kukurydze z puszki i czerwoną fasolę.

Krok 3

W garnku z dużą ilością wody i 3 łyżeczkami soli gotujemy makaron, który po ugotowaniu, hartujemy w zimnej wodzie i odcedzamy na durszlaku. Makaron wykładamy na talerze, na środek kładziemy mięso z sosem, oraz wokół rantu. Dekorujemy świeżym listkiem bazylii.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantne Bolognese z fasolą czerwoną i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantne Bolognese z fasolą czerwoną i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantne Bolognese z fasolą czerwoną i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantne Bolognese z fasolą czerwoną i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantne Bolognese z fasolą czerwoną i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantne Bolognese z fasolą czerwoną i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantne Bolognese z fasolą czerwoną i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantne Bolognese z fasolą czerwoną i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Kotlety pożarskie
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej