Pikantne Bolognese z fasolą czerwoną i kukurydzą

Autor: Piotrek Piotrek

ratingratingratingratingrating

701

4 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

2 sztuki

2 łyżki

4 łyżki

1 łyżka

1 łyżeczka

3 łyżeczki

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozgrzewamy olej na patelni, dodajemy mięso mielone, mieszamy i podsmażamy, dodajemy pokrojoną w kostkę połowę cebuli i zmiażdżone dwa ząbki czosnku, podsmażamy dalej. Zalewamy 200 ml wrzącej wody, dodajemy 1/2 esencji Knorr i dusimy ok. 10 minut

Krok 2

Opakowanie fixu Knorr Pikantne Bolognese z chilli mieszamy z 250 ml wody, dodajemy do mięsa, rozkruszamy jedną mini kostkę pietruszka Knorr i gotujemy 10 minut, przed końcem gotowania dodajemy kukurydze z puszki i czerwoną fasolę.

Krok 3

W garnku z dużą ilością wody i 3 łyżeczkami soli gotujemy makaron, który po ugotowaniu, hartujemy w zimnej wodzie i odcedzamy na durszlaku. Makaron wykładamy na talerze, na środek kładziemy mięso z sosem, oraz wokół rantu. Dekorujemy świeżym listkiem bazylii.

0

Opinie o przepisie

Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej