Pikantne Bolognese z fasolą czerwoną i kukurydzą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantne Bolognese z fasolą czerwoną i kukurydzą

Autor: Piotrek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

2 sztuki

2 łyżki

4 łyżki

1 łyżka

1 łyżeczka

3 łyżeczki

300 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozgrzewamy olej na patelni, dodajemy mięso mielone, mieszamy i podsmażamy, dodajemy pokrojoną w kostkę połowę cebuli i zmiażdżone dwa ząbki czosnku, podsmażamy dalej. Zalewamy 200 ml wrzącej wody, dodajemy 1/2 esencji Knorr i dusimy ok. 10 minut

Krok 2

Opakowanie fixu Knorr Pikantne Bolognese z chilli mieszamy z 250 ml wody, dodajemy do mięsa, rozkruszamy jedną mini kostkę pietruszka Knorr i gotujemy 10 minut, przed końcem gotowania dodajemy kukurydze z puszki i czerwoną fasolę.

Krok 3

W garnku z dużą ilością wody i 3 łyżeczkami soli gotujemy makaron, który po ugotowaniu, hartujemy w zimnej wodzie i odcedzamy na durszlaku. Makaron wykładamy na talerze, na środek kładziemy mięso z sosem, oraz wokół rantu. Dekorujemy świeżym listkiem bazylii.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantne Bolognese z fasolą czerwoną i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantne Bolognese z fasolą czerwoną i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantne Bolognese z fasolą czerwoną i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantne Bolognese z fasolą czerwoną i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantne Bolognese z fasolą czerwoną i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantne Bolognese z fasolą czerwoną i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantne Bolognese z fasolą czerwoną i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantne Bolognese z fasolą czerwoną i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej